Köttfärsgulasch med sötpotatis
4 Portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

500 g nötfärs
2 medelstora sötpotatis
2 röda chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk kummin
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
2 röda paprikor
500 g krossade tomater
2 msk oxfond
5 dl vatten
salt
svartpeppar
1 kruka bladpersilja

Till servering
gräddfil
baguette eller surdegsbröd

Skala potatisen, löken och vitlöken. Skär potatisen i 1×1 stora bitar och hacka lök, vitlök och chili. Skär paprikan i mindre bitar. Hetta upp en gryta med smör eller olja och fräs färsen, chilin, löken och vitlöken tills färsen fått en fin färg. Krydda med kummin, paprikapulver, cayennepeppar. Tillsätt krossade tomater, oxfond och vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt koka upp och tillsätt paprikan och potatisen. Låt koka på medelvärme tills potatisen är mjuk.
Blanda ner hackad persilja innan servering.

Servera gärna gulaschen med gräddfil och baguette eller surdegsbröd

css.php