Köttfärssås
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

500 g nötfärs
1 pkt bacon
1 gul lök
1 morot
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 köttbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
1/2 msk kalvfond
400 g passerade tomater
3/4 kruka hackad färsk oregano
4-6 dl vatten
1 tsk strösocker
örtsalt
salt
peppar

Skala lök och morot, hacka löken och grovriv moroten. Krossa och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp en gryta eller panna med hög kant och fräs lök och morot. Tillsätt vitlök och bacon och fräs i någon minut. Lägg i färsen och fräs i några minuter tills färsen fått färg. Strö över buljongtärningen och tillsätt timjan, tomatpuré, kalvfond, passerade tomater, oregano, vatten. Koka upp och sänk sedan värmen. Smaka av med socker, örtsalt, salt och peppar och låt köttfärssåsen puttra i minst 30 minuter, ju längre desto godare blir såsen.

Servera gärna köttfärssåsen med pasta och parmesanost.

css.php