Kycklingfärsbiffar med gräddig timjan- och vitlökssås
Kycklingfärsbiffar tillsammans med en sås som görs på skyn med smak av timjan och vitlök. Att göra färsbiffar på kycklingfärs är smidigt och en bra ersättare till nötfärs/blandfärs. Skillnaden på kycklingfärs och nötfärs är att kycklingfärsen är mer kladdigare att jobba med jämfört med nötfärs. Men det blir ändå riktigt gott.

En annan sak att tänka på är att inte steka kycklingfärsbiffarna för länge. Visst det är viktigt att biffarna blir helt genomstekta med en innertemperatur på 70+ grader. Men steker man för länge och innertemperaturen blir en bra bot över 70+ grader finns det risk att biffarna blir torra och trista. Så vi rekommenderar att man har en termometer till hands.

Skriv ut

Kycklingfärsbiffar med gräddig timjan- och vitlökssås

Goda kycklingfärsbiffar med en god sås. Servera med t.ex. potatismos, kokt potatis eller ris.
Måltid Middag, vardagsmat
Kök färsbiffar, kyckling, kycklingrecept
Keyword biffar på kycklingfärs, kycklingfärs, kycklingfärs recept, kycklingfärsbiffar, kycklingfärsrecept, recept med kycklingfärs, recept på kycklingfärsbiffar
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Kycklingfärsbiffar

  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning

Gräddig timjan- och vitlökssås

  • 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk timjan (kan bytas ut mot 1 tsk torkad timjan)
  • svartpeppar
  • salt

Instruktioner

  • Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter.
  • näck i ägget och tillsätt kycklingfärs, pressad vitlök, senap, salt och peppar. Blanda samman allt och forma sedan till 8 biffar. 
  • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på båda sidorna.
  • Häll grädde, fond och soja i en kastrull. Pressa i vitlöksklyftor och lägg i timjanen. 
  • Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. 
  • Häll över såsen över kycklingbiffarna och låt biffarna sjuda klart i såsen. kycklingbiffarna är klara när innertemperaturen är 72 grader.
  • Servera kycklingfärsbiffarna med t.ex. potatismos, kokt potatis eller ris.

Letar du efter fler recept med kycklingfärs eller andra kycklingdetaljer? Se då dessa recept!
Kycklingfärswok
Pasta pollognese
Dragonkyckling
Kycklingben i ugn med kål
Kycklingspett med vitlök och citron

css.php