Kycklingfärsbiffar med gräddig timjan- och vitlökssås
Detta recept är framtaget i samarbete med Smakbox och lagade på kycklingfärs från Kronfågel som kom med i Smakbox mersmak februari 2021.

4 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter

Kycklingfärsbiffar
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
500 g kronfågel kycklingfärs
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
salt
svartpeppar
smör till stekning

Gräddig timjan- och vitlökssås
3 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 tsk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
2 vitlöksklyftor
1 näve färsk timjan hackad
svartpeppar
salt

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Knäck i ägget och tillsätt kycklingfärs, pressad vitlök, senap, salt och peppar. Blanda samman allt och forma sedan till 8 biffar. 
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på båda sidorna.

Häll grädde, fond och soja i en kastrull. Pressa i vitlöksklyftor och lägg i timjanen. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Häll över såsen över kycklingbiffarna och låt biffarna sjuda klart i såsen. kycklingbiffarna är klara när innertemperaturen är 72 grader.

Servera kycklingfärsbiffarna med t.ex. potatismos, kokt potatis eller ris.

css.php