Kycklinggryta med smak av garam masala
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk garam masala
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 msk tomatpuré
400 g finkrossade tomater
salt
2 dl grädde med valfri fetthalt
1 kruka persilja
olja till stekning
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka löken och vitlök. Hetta upp en gryta/panna med olja. Bryn kycklingen i omgångar och ställ åt sidan. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt garam masala, spiskummin och gurkmeja och rosta kryddorna i 1-2 minuter. Tillsätt tomatpurén, häll i finkrossade tomaterna och grädde och smaka av med salt. Lägg i kycklingen och låt grytan puttra i några minuter tills kycklingen är helt klar. Hacka persilja och strö över grytan innan servering.
Servera gärna grytan med ris, liba- eller naanbröd.
Senaste kommentarer