En mycket god kycklingpasta med varuprov från smakbox.

Kycklingpasta i tomatsås med oliver
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner valfri pasta
500 g kycklingfilé
1 gul lök
400 g pastasås med oliver, Mutti
1 dl grädde
1 kruka hackad basilika
ev. lite vatten
riven parmesan till servering
salt
peppar
olja till stekning

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Ansa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp en panna och bryn kycklingen i omgångar och ställ sedan åt sidan. Fräs på löken i pannan några minuter utan att de tar färg. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och fräs ytterligare några minuter. Häll över tomatsås, grädde och basilika och låt puttra några minuter. Häll eventuellt i lite vatten om det blir lite för torrt. Smaka av med salt och peppar.
Sila av pastan och blanda sedan ner det med kycklingen.
Strö över parmesan innan servering.

css.php