En mycket god kycklingpasta med varuprov från smakbox.
Kycklingpasta i tomatsås med oliver
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
4 portioner valfri pasta
500 g kycklingfilé
1 gul lök
400 g pastasås med oliver, Mutti
1 dl grädde
1 kruka hackad basilika
ev. lite vatten
riven parmesan till servering
salt
peppar
olja till stekning
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Ansa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp en panna och bryn kycklingen i omgångar och ställ sedan åt sidan. Fräs på löken i pannan några minuter utan att de tar färg. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och fräs ytterligare några minuter. Häll över tomatsås, grädde och basilika och låt puttra några minuter. Häll eventuellt i lite vatten om det blir lite för torrt. Smaka av med salt och peppar.
Sila av pastan och blanda sedan ner det med kycklingen.
Strö över parmesan innan servering.
Senaste kommentarer