Kycklingpasta med färskost
4 portioner
Tillagning ca 40 minuter
4 port pasta t.ex. penne
4 kycklingfilé
1 purjolök
150 g färskost med smak av dill och persilja
200 g soltorkade tomater
2 dl pastavatten
salt
peppar
2 dl riven parmesan + till servering
1 rejäl näve hackad bladpersilja
olivolja till stekning
Koka pastan al dente.
Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj, ansa och skiva purjolöken. Hetta upp en panna med olja, bryn kycklingen i omgångar och ställ åt sidan. Fräs purjolök utan att det tar färg. Lägg i kycklingen och fräs ytterligare i någon minut. Tillsätt färskost och rör om. Skär soltorkade tomater i bitar och lägg ner i pannan. Häll i pastavattnet i pannan och smaka av med salt och peppar. Sila av pastan och lägg i pastan i grytan och blanda runt. Tillsätt parmesan och persilja, blanda runt och servera.
Tips! Servera gärna pastan med baguettebitar toppade med oliv tapenade och tomater.
Senaste kommentarer