Lammköttbullar i tomatsås med pasta
4 portioner
Tillagningstid under 60 minuter

Lammköttbullar
500 g lammfärs
3/4 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 1/2 tsk torkad rosmarin
zezt från en citron
salt
svartpeppar
smör till stekning

Tomatsås
500 g finkrossade tomater
3 dl vatten
1 1/2 tsk torkad rosmarin
1 1/2 tsk timjan
1 1/2 tsk vitlökspulver
1 1/2 tsk lökpulver
salt
svartpeppar
ca 1 tsk socker
1/2 kruka hackad persilja
saft från citron

Pasta
4 portioner valfri pasta

Parmesan till servering

Lägg ströbröd i en bunke, häll över mjölken och låt stå i några minuter. Tillsätt färs, rosmarin, zest från en citron, salt och peppar. Blanda väl och forma till 12 st lammfärsbullar.

Häll finkrossade tomater och vatten i en kastrull. Tillsätt rosmarin, timjan, vitlök- och lökpulver, salt, peppar och persilja. Koka upp och låt tomatsåsen sjuda.

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

Hetta upp en panna med smör och stek lammköttbullarna tills de börjat få fin färg och är något genomstekta. Häll tomatsåsen över lammköttbullarna och låt lammköttbullarna puttra klart i såsen. Pressa över saft från citron efter smak strax innan servering.

Servera lammköttbullarna med pasta och riven parmesan.

css.php