Lasagne rullar
Enkla lasagnerullar med köttfärssås och ricottafyllning.
Detta går även att göra med torkade lasagneplattor, då behövs det lite längre koktid och en stund till i ugnen.

8 st rullar
Tid: över 60 minuter
Ugnstemperatur 250 grader

4 st lasagne plattor (se bild för att se vilka vi använde)

Köttfärssås

500 g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
500 g passerade tomater
salt
peppar
olja till stekning

Ricottablandning
250 g ricottaost
1 ägg
1 dl riven parmesan
2 dl riven mozzarella
1/2 kruka hackad basilika

Topping
riven mozzarella
riven parmesan

Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med olja och fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Lägg i färsen och fräs i några minuter tills den fått färg. Tillsätt tomatpuré, oregano och passerade tomater, smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ca 30 minuter.
Blanda ricottaost, ägg, parmesan, mozzarella och basilika i en bunke.
Skär plattorna på hälften och förkoka dom i ca 30 sekunder – 1 minut.

Ta fram en ugnssäker from och bre ett tunt lager av köttfärssåsen i botten.
Lägg ut pastaplattorna på en skärbräda och bred på ett lager av ricottablandningen och sedan ett lager av köttfärssåsen. Spara lite köttfärssås till topping. Rulla ihop plattorna på längden och lägg dem sedan i en ungssäker form. Toppa med det sista av köttfärssåsen och strö sedan över riven mozzarella och riven parmesan.
Ställ in formen i ugnen i ca 30 minuter.

css.php