Lins- och ruccolasallad med lax
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
2 dl röda linser
250 g små tomater t.ex. romantica tomater
1 röd lök
65 g ruccola
150 g fetaost
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
4 portioner lax
citronpeppar
olja till stekning
250 g keso
örtsalt
Koka linserna enligt förpackningens anvisning och låt sedan svalna. Skär tomater och lök i skivor och lägg över i en skål. Lägg i ruccola och linser. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar. Blanda runt salladen och smula över fetaosten.
Salta och peppra laxen på alla sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen ca 3-4 minuter per sida på hög temperatur.
Blanda keso med örtsalt efter smak i en skål.
Lägg salladen på tallrikar och lägg på en klick keso, servera med laxen.
Senaste kommentarer