Lövbiffswok med shiitakesvamp
Smakrik lövbiffswok med shiitakesvamp. Snabb, lättlagad och jättegod maträtt.
Lövbiffswok med shiitakesvamp
Smakrik och lättlagad wok med lövbiff och shiitakesvamp
Servings 4 portioner
Ingredients
- 500 g lövbiff
- salt
- peppar
- neutral olja till stekning
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm stor bit
- 250-300 g shiitakesvamp
- 2 st salladslökar
- 1/2 dl ostronsås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk hoisinsås
- 1 dl vatten
- ca 1 msk maizena
Till servering
- kokt ris
- sesamfrön
- skivad salladslök
Instructions
- Strimla lövbiffen och lägg över i en skål. Häll på en skvätt neutral olja och salta och peppra köttet. Vänd runt och ställ åt sidan.
- Skala och skiva gul lök.
- Hacka vitlök och ingefära.
- Skär svampen i mindre bitar.
- Skiva salladslöken.
- Hetta upp en panna med olja och stek lövbiffen på hög värme i två omgångar. Plocka ur lövbiffen ur pannan och ställ åt sidan. Rekommenderas att stekas i två omgångar. Lövbiff släpper gärna ifrån sig mycket vätska. Har man för mycket lövbiff i pannan finns risken att köttet kokar istället för att få en fin brynt yta.
- I samma panna stek lök, vitlök, ingefära och shiitakesvamp i olja tills löken och svampen mjuknat något.
- Lägg tillbaka köttet i pannan och blanda runt.
- Tillsätt ostronsås, soja och hoisinsås blanda runt.
- Blanda ut vattnet med maizena och häll ner i pannan och blanda samman. Låt koka upp och låt puttra på medelvärme i ca 3 minuter.
- Servera tillsammans med kokt ris, sesamfrön och salladslök.
Senaste kommentarer