Lövbiffswok med shiitakesvamp
Smakrik lövbiffswok med shiitakesvamp. Snabb, lättlagad och jättegod maträtt.

Print

Lövbiffswok med shiitakesvamp

Smakrik och lättlagad wok med lövbiff och shiitakesvamp
Course Huvudrätt, wok
Cuisine asiatiskt
Keyword lövbiff med svamp, lövbiffswok, lövbiffswok med shiitakesvamp, lövbiffwok med svamp, shiitakesvamp, snabblagad lövbiff, snabblagad wok, wok med shiitakesvamp
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

  • 500 g lövbiff
  • salt
  • peppar
  • neutral olja till stekning
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm stor bit
  • 250-300 g shiitakesvamp
  • 2 st salladslökar
  • 1/2 dl ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • ca 1 msk maizena

Till servering

  • kokt ris
  • sesamfrön
  • skivad salladslök

Instructions

  • Strimla lövbiffen och lägg över i en skål. Häll på en skvätt neutral olja och salta och peppra köttet. Vänd runt och ställ åt sidan.
  • Skala och skiva gul lök.
  • Hacka vitlök och ingefära.
  • Skär svampen i mindre bitar.
  • Skiva salladslöken.
  • Hetta upp en panna med olja och stek lövbiffen på hög värme i två omgångar. Plocka ur lövbiffen ur pannan och ställ åt sidan.
    Rekommenderas att stekas i två omgångar. Lövbiff släpper gärna ifrån sig mycket vätska. Har man för mycket lövbiff i pannan finns risken att köttet kokar istället för att få en fin brynt yta.
  • I samma panna stek lök, vitlök, ingefära och shiitakesvamp i olja tills löken och svampen mjuknat något.
  • Lägg tillbaka köttet i pannan och blanda runt.
  • Tillsätt ostronsås, soja och hoisinsås blanda runt.
  • Blanda ut vattnet med maizena och häll ner i pannan och blanda samman. Låt koka upp och låt puttra på medelvärme i ca 3 minuter.
  • Servera tillsammans med kokt ris, sesamfrön och salladslök.
css.php