Mango- och currykycklinggratäng
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
Ugnstemperatur 220 grader
600 g kycklingfilé
1 gul paprika
2 1/2 dl grädde
1 dl mango chutney
2 tsk gul curry
salt
peppar
1-2 dl riven ost
olja till stekning
Sätt ugnen på 220 grader.
Skär kycklingfilé i bitar. Hetta upp en panna med olja och bryn kycklingen. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Strö salt och peppar över kycklingen. Skär paprika i mindre bitar och lägg i formen och blanda med kycklingen. Mät upp grädde, mango chutney och curry i en skål och blanda samman. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och toppa gratängen med riven ost. Ställ formen i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera gärna med ris och en god sallad.
Tips! För extra hetta tillsätt sambal oelek eller chiliflakes i såsen.
