Nytt år och nya äventyr!

Dagen igår var till en början en lugn dag hemma, vi gjorde en fin frukost och sen så satte vi den nattjästa pizzadegen för dagens pizza eftersom att det idag är internationella pizzadagen. Medans Micke gjorde pizzadegen så fixade Elina pannacottan som skulle vara vår efterrätt. Vi åt sedan en trerättersmiddag som var utspridd över hela dagen, det började redan kl 12 med en förrätt på smördegssnittar. Till dessa snittar serverades lite Champagne för att fira in det nya året.

Här är receptet på dessa smördegssnittar

Med förrätten i magen så tog vi det lite lugnt igen innan vi började med huvudrätten. En klassisk oxfilé, hasselbackspotatis, baconlindad sparris och ugnsrostade tomater. Riktigt fantastisk middag, men det måste tilläggas att det blev en riktig stressig middag! När vi skulle ta ut potatisen och tomaterna ur ugnen så var det en del os som kom ut så att vårat brandlarm gick igång, 2 gånger! Det vart lite panik där ett tag, men vi fick ordning på det och kom tillbaka på banan igen och kunde färdigställa maten.

Efterrättspannacottan toppades med passionsfrukt och färska hallon och en noblesse. Fantastiskt!

Vit choklad- och yoghurtpannacotta

Efter denna fina trerätters så tog vi bussen hem till vänner för att fira in det nya året. Det vart en del sällskapsspel och mycket skratt! Vi beställde även en pizza där på kvällen så att vi skulle stå oss hela kvällen 🙂 Sen bar det av ner mot stan för att se på lite fyrverkerier, lasershow och sen ut för att dansa av oss lite!

Dagen idag har varit lugn och skön, fin frukost och soffhäng framför vinterstudion och skidor, lite TV-spel.
Oh, justja! Vi bakade ut pizzan vi hade satt igår och fyllde med massa god topping!

Hoppas att ni har haft ett lika bra nyårsfirande! Nu ser vi fram emot 2020 med mycket underbar mat och mycket nya härliga upplevelser!

css.php