Pankopanerad jalapenoburgare
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 225 grader

Burgare
500 g nötfärs
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 finhackad gul lök
finhackad jalapeno efter smak
salt
peppar
1 tsk vitlökspulver
1 dl panko
4 skivor cheddarost
8 baconskivor
4 st hamburgerbröd
valfria grönsaker
smör till stekning

Tillbehör
6 potatisar
2 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
salt
peppar

Sätt ugnen på 225 grader (gärna på ångfunktion om din ugn har den funktionen).
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå i 10 minuter.
Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt, ringla över olivolja och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Blanda runt och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter.
Lägg färsen i bunken med ströbröd tillsammans med den hackade löken och jalapenon. Tillsätt salt, peppar och vitlökspulver.
Forma färsen till fyra burgare och panera runtom i panko.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna tills de är genomstekta. Sänk värmen och lägg på cheddarosten och låt osten smälta över burgaren.
Lägg baconskivorna i en stekpanna och sätt på spisen på hög värme tills de är knapriga.
Montera ihop burgaren med valfria grönsaker och dressing.
Servera med potatisen.

Tips: Prova gärna denna myntakräm till.

css.php