Pankopanerad rödspätta med kokt potatis, ärtor och en kall sås
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

8 rödspättafiléer
2 ägg
ca 1 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
salt
smör till stekning

Tillbehör
800 g potatis
2 dl gröna frysta ärtor
citronklyftor

Sås
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
3/4 tsk gul curry
cayennepeppar efter tycke
2 msk bostongurka
salt
peppar

Skala och koka potatisen.
Blanda samman creme fraiche, majonnäs, curry, cayennepeppar. Tillsätt bostongurkan, smaka av med salt och peppar.
Koka upp ärtorna, slå sedan av värmen och låt stå i vattnet i ca 2 minuter. Häll ur vattnet.
Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll vetemjöl och pankoströbröd på varsin tallrik. Torka av fiskfiléerna med papper. Salta fiskfiléerna och vänd i vetemjöl, ägg och pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna med smör och stek fiskfiléerna på båda sidorna till de är fint gyllenbruna.

Servera rödspättan med kokt potatis, ärtor, såsen och citronklyftor.



css.php