Pastagratäng med salami
4-6 portioner
Tillagningstid under 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

250 g pasta typ penne
1 msk olivolja
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
400 g krossade tomater
valfri mängd oregano
1 tsk paprikapulver
1 kruka hackad basilika
örtsalt
salt
svartpeppar
1 förpackning valfri salami t.ex. Haga-Petters chilisalami
2 förpackningar mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan al dente.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med olivolja och fräs lök och vitlök i någon minut. Häll ner körsbärstomaterna och krossade tomaterna i pannan. Smaka av tomatsåsen med oregano, paprikapulver, basilika, örtsalt, salt och peppar. Låt tomatsåsen puttra en stund. Häll ur pastavattnet och tillsätt den kokta pastan i tomatsåsen. Blanda ner salamin i pannan. Lägg över pastan i en ugnssäker form och toppa med mozzarella. Ställ formen in i ugnen i 25-30 minuter.

Servera gärna pastagratängen med en god sallad.

css.php