Persimo caprese
Persimo caprese är en vinterversion av den klassiska carpesen som görs på tomat. Tomat byts ut mot persimon/kaki eller sharonfrukt. En härlig vinter version helt enkelt.

Print

Persimon caprese

En vinterversion av caprese där tomaten byts ut mot persimon/kaki eller sharonfrukt.
Passar bra som en förrätt eller som en sidorätt.
Course förätt, sidorätt
Cuisine förrätt, jul, julsallad
Keyword kakai recept, persimon recept, persimonsallad, recept med persimon, sallad med kaki, sallad med persimon, vinter caprese
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 2-3 st persimon/kaki eller sharonfrukter
  • 2 förpackningar (125 g per förpackning) mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt
  • olivolja
  • crema de balsamico

Instructions

  • Skiva persimon och mozzarella.
  • Varva persimon- och mozzarellaskivor och basilika på ett fat.
  • Strö över flingsalt, olivolja och crema de balsamico.
css.php