Pizza bianco med svartkål, prosciutto och rostade hasselnötter
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

1 pkt Pop! pizzakit (eller hemgjord pizzabotten)
2 dl crème fraiche
100 g svartkål
100 g smulad ädelost
125 g smulad mozzarella
1/2 dl rostade hasselnötter
70 g serranoskinka
salt
peppar
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta hasselnötterna i en torr panna i några minuter tills skalet börjar släppa, lägg dem sedan på en kökshandduk, vik över och gnugga bort skalet. Hacka sedan i mindre bitar.
Kavla ut degen på en oljad plåt, alternativt med bakplåtspapper.
Förgrädda pizzadegen i ugnen i ca 4 minuter.
Bred på crème fraiche och strö över salt och peppar. Strö över strimlad svartkål, ädelost och mozzarella och toppa med rostade hasselnötter.
Sätt in mitt i ugnen i ca 10 minuter tills pizzan fått en fin färg.
Toppa med serranoskinka innan servering.

css.php