Rabarber- och jordgubbspaj
En god och enkel paj med smak av sommar. Passar perfekt till sommarfikat och som efterrätt .
Rabarber- och jordgubbpaj
En somrig smulpaj med rabarber och jordgubbar. Smak av sommar helt enkelt.
Portioner 6 portioner
Ingredienser
- 250 g rabarber
- 250 g färska jordgubbar
- 2 msk strösocker
- 1 msk potatismjöl
Smuldeg
- 150 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 1 ½ dl strösocker
- 1 tsk stött kardemumma
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär rabarber och jordgubbar i bitar. Lägg över i en bunke.
- Blanda rabarber och jordgubbar med socker och potatismjöl.
- Fördela i en pajform.
Smuldeg
- Tärna smöret och lägg i en bunke.
- Tillsätt mjöl, havregryn, socker och kardemumma och arbeta degen till en smuldeg.Om degen känns kladdig tillsätt lite mjöl i taget och fortsätt arbeta tills degen blir en smuldeg.
- Strö över smuldegen över bären.
- Ställ formen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. När ytan fått en fin gyllenne färg är pajen klar.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering.
- Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.
Senaste kommentarer