Rabarber- och jordgubbspaj
En god och enkel paj med smak av sommar. Passar perfekt till sommarfikat och som efterrätt .

Print

Rabarber- och jordgubbpaj

En somrig smulpaj med rabarber och jordgubbar. Smak av sommar helt enkelt.
Course efterättspaj, Efterrätt, Fika
Cuisine Bakverk, efterätt, efterrättspaj, fika
Keyword enkel smulpaj, rabarber och jordgubbspaj, smulpaj jordgubbar, smulpaj med rabarber, smulpaj med rabarber och jordgubbar, smulpaj recept, sommarpaj, sommarpaj recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 6 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 250 g rabarber
  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Smuldeg

  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär rabarber och jordgubbar i bitar. Lägg över i en bunke.
  • Blanda rabarber och jordgubbar med socker och potatismjöl.
  • Fördela i en pajform.

Smuldeg

  • Tärna smöret och lägg i en bunke.
  • Tillsätt mjöl, havregryn, socker och kardemumma och arbeta degen till en smuldeg.
    Om degen känns kladdig tillsätt lite mjöl i taget och fortsätt arbeta tills degen blir en smuldeg.
  • Strö över smuldegen över bären.
  • Ställ formen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. När ytan fått en fin gyllenne färg är pajen klar.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering.
  • Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.
css.php