Skrei med vitvinssås
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
Ugnstemperatur 175 grader
4 skivor skrei
salt
svartpeppar
smör
Vitvinssås
1 schalottenlök
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
vit- eller svartpeppar
ev. salt
Tillbehör
räkor
dill
citronklyftor
rostade hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken på en ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Klicka över en rejäl klick med smör på varje fiskbit. Ställ åt sidan.
Skala och finhacka löken. Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning och vin. Koka upp och reducera såsen till hälften. Sila sedan av såsen. Tillsätt grädden och koka ihop såsen. Smaka av med salt och peppar.
Ställ in fisken i ugnen i ca 8-9 minuter.
Ta ut fisken ur ugnen och servera med vitvinssåsen, tillbehör och eventuellt med kokt potatis eller en potatispuré.
Senaste kommentarer