Smörstekt torsk
En enkel men så god smörstekt torsk som serveras med kokt potatis, haricot verts och pepparrot.
Smörstekt torsk
Enkel och god smörstekt torsk. Receptet går enkelt att korrigera utifrån hur många portioner man vill göra.
Servings 2 portioner
Ingredients
- 2 st torskfilér, gärna färsk
- salt
- 20 g smör
- svartpeppar
Till servering
- kokt potatis
- haricots verts
- riven pepparrot
- dillkvistar
Citron och dillsås
- 2 msk majonnäs
- 1/2-1 dl creme fraiche
- valfri mängd citronsaft
- salt
- peppar
- 1/2 dl hackad dill
Instructions
- Bena eventuellt ur torsken. Salta torsken på bäggesidor och låt stå i ca 10 minuter för att rimmas.
- Gör såsenu under tiden. Blanda samman majonnäs, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner dillen. Ställ i kylen.
- Strö över torsken med svartpeppar. Hetta upp en panna med smör och stek torsken i ca 3 minuter per sida. Ös fisken med smör under stektiden.
- Servera tillsammans med kokt potati, haricots verts, riven pepparrot och citron- och dillsåsen.
Senaste kommentarer