Smörstekt torsk
En enkel men så god smörstekt torsk som serveras med kokt potatis, haricot verts och pepparrot.

Print

Smörstekt torsk

Enkel och god smörstekt torsk. Receptet går enkelt att korrigera utifrån hur många portioner man vill göra.
Course Huvudrätt
Cuisine svenskt
Keyword enkelt recept på torsk, enkelt torskrecept, smörstekt torsk, torsk recept, torsk recept enkelt
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2 portioner
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

  • 2 st torskfilér, gärna färsk
  • salt
  • 20 g smör
  • svartpeppar

Till servering

  • kokt potatis
  • haricots verts
  • riven pepparrot
  • dillkvistar

Citron och dillsås

  • 2 msk majonnäs
  • 1/2-1 dl creme fraiche
  • valfri mängd citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl hackad dill

Instructions

  • Bena eventuellt ur torsken. Salta torsken på bäggesidor och låt stå i ca 10 minuter för att rimmas.
  • Gör såsenu under tiden.
    Blanda samman majonnäs, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner dillen. Ställ i kylen.
  • Strö över torsken med svartpeppar.
    Hetta upp en panna med smör och stek torsken i ca 3 minuter per sida. Ös fisken med smör under stektiden.
  • Servera tillsammans med kokt potati, haricots verts, riven pepparrot och citron- och dillsåsen.
css.php