Srirachafärssås
4 Portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
500 g nötfärs
1 gul lök
1 msk olivolja
1 1/2 msk oxfond
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
4 msk sririachasås
400 g krossade tomater
1 dl grädde
ca 1 dl vatten eller pastavatten
1 kruka hackad färsk bladpersilja
salt
peppar
riven parmesan till servering
Skala och hacka löken fint. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök utan att det tar färg. Lägg i färsen och fräs i några minuter tills den fått färg. Tillsätt fond, tomatpuré, paprikapulver, srirachasås och krossade tomater och rör om. Koka upp och sänk värmen. Tillsätt grädde, vatten/pastavatten och persilja. Smaka av med örtsalt, salt och peppar.
Servera köttfärssåsen med valfri pasta och strö över parmesan vid servering.
Senaste kommentarer