Ikväll har vi kört en taco onsdag! Det blev inte den klassiska tacosen utan en härligt god tacogratäng! Den var riktigt krämig, god och innehöll hetta från jalapeños. Om man inte gillar hetta kan man lika gärna skippa jalapnosen men gillar man hetta är det bara att toppa gratängen med massor av jalapeños.

Tacogratäng
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
Ugnstemperatur 220 grader

500 g nötfärs
1 röd paprika
1 dl eller 1 påse tacokrydda
4 dl crème fraiche
valfri mängd jalapeños
1 tomat
150 g riven cheddar & mozzarella

Sätt ugnen på 220 grader.
Tärna paprikan och skiva tomaten. Hetta upp en panna och bryn färsen. När färsen börjat få färg tillsätt paprika och fräs i några minuter. Tillsätt tacokrydda och crème fraiche. Låt koka upp. Häll över färsen i en ugnssäker form. Toppa med jalapeños, tomat och ost. Ställ formen in i ugnen i ca 15 minuter.

Servera tacogratängen gärna med nachos, sallad och tacosalsa.

css.php