Som rubriken lyder ifall om man skulle ha prinskorv kvar efter jul vill vi passa på att tipsa om den här goda grytan gjord på just prinskorv!
Prinskorv gryta
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
500 g prinskorv
1 gul lök
2 1/2 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 tsk oregano
salt
peppar
eventuellt hackad persilja
smör till stekning
Hacka lök och skär prinskorv i bitar. Hetta upp en gryta med smör. Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt prinskorv och fräs i några minuter tills korven börjar ta färg. Häll i grädden, tillsätt crème fraiche, dijonsenap, tomatpuré och oregano. Låt grytan puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö gärna över hackad persilja vid serveringen.
Servera grytan med ris, pasta eller kokt potatis.

Senaste kommentarer