Torsk med ägg- och purjolökssås
4 portioner
Tid: ca 40 minuter

4 portionsbitar torsk
4 ägg 
ca 1/2 purjolök
25 g smör 
3 msk vetemjöl 
5 dl mjölk 
1/2 fiskbuljongtärning 
salt 
peppar  
1 näve hackad persilja 

Till servering
kokt eller pressad potatis 
ärtor

Koka äggen i ca 8-9 minuter och spola av dem i kallt vatten. 
Ansa och skölj purjolöken. Strimla purjolöken.
Salta och peppra fisken.
Hetta upp en kastrull med smör och fräs purjolöken i smöret i några minuter. Strö över mjölet och blanda väl. Späd med mjölken lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen och låt såsen sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka ägg och persilja och vänd ner i såsen. 
Hetta upp en panna med smör och stek torsken ca 2-3 minuter per sida.
Servera torsken med kokt eller pressad potatis, äggsåsen och ärtor.


css.php