Snart är året slut och 2018 har varit ett år där det hänt mycket för oss.
Här kommer en sammanställning av året 2018

Januari
Vi började året med en fantastisk resa till Thailand och Phuket. Första gången som vi båda åker på en lång resa utanför Europa. Thailand bjöd på rikligt med sol, bad, upplevelser, fantastisk natur och självklart mat. En resa som vi alltid kommer att minnas!

Maya Bay, Thailand

Februari
Bjöd framförallt på skidåkning och fantastiskt skidväder.

Romme Alpin

Mars
Även Mars bjöd på mer skidåkning. Men det var även månaden som vi mer seriöst började gå i köpa hustankar och började aktivt titta efter hus som fanns ute på marknaden. Mars är även månaden som Micke fyller år i och självklart firade vi hans födelsedag!

Mickes födelsedagstårta
Födelsedagsmiddag på Bistro gränden i Västerås

April
Under april gick vi på väldigt många husvisningar men vi hittade inte vårt hus än. Utöver husvisningar hände det inte så mycket mer men vi gick på uteservering när de hade premiäröppning och åt god hamburgare.

Mums med hamburgare

Maj
Vi började maj med att åka på en kryssning till Helsingfors som bestod av mycket god mat, dryck och shopping. En riktigt skön minisemester som bröt av vardagen. Maj var även en riktigt speciell månad. Vi fortsatte att gå på husvisningar och tillslut hittade vi ett hus. Elina var till en början väldigt skeptiskt till huset och ville inte ens gå och titta för att det var för fult invändigt. Man kan säga att jag tvingade henne att gå. Väl på visning så såg jag i hennes ögon att vi hade träffat rätt 😀
(Å andra sidan har vi gjort om de mesta invändigt i huset nu, men huset som helhet är grymt!)
Det skrevs kontrakt på villan och lägenheten lades ut för försäljning.

Domkyrkan i Helsingfors
Vårt hus!

Juni
Juni var en väldigt lång väntan på att komma in i nya huset, men vi passade på att roa oss en hel del också. Vi njöt av det fina vädret under hela juni, lagade god mat och firade midsommar. I slutet av juni gick vi även på semester.

Pinchos i Västerås
Pinchos i Västerås

Juli
Juli var en riktigt spännande månad och även semester för vår del. Vi började semestern med att fira Elinas födelsedag i förskott och sedan åkte vi till Sunny Beach i Bulgarien. Helt ärligt tyckte inte vi att Bulgarien var någon höjdare. Det liksom passade inte oss… Hotellet vi bodde på var inte bra, maten var inte alls i den standarden som vi hade önskat men resan får ett plus för den fina stranden.
När vi kom hem från Bulgarien var det dags att flytta in i vårt hus! Så resterande semesterveckor gick åt att packa upp flyttkartonger och komma någon form av ordning i huset. Juli var även den månad som vi förlovade oss och började med husrenoveringarna.

Elinas födelsedagstårta
Sunny Beach
Förlovning
Renovering
Mysiga semesterfrukostar ute på altanen
Skönt att slippa elgrillen ute på lägenhetsbalkongen 😉

Augusti
Under augusti fortsatte vi med att komma i ordning i huset. Vi fortsatte med renoveringen av det första rummet och det gick inte riktigt smidigt, då vi båda är helt rookies på att renovera. Men vi lärde oss av våra misstag. Augusti bjöd även på inflyttningsmiddag, att ta vara på äpplen från vårt äppelträd och plantering av bärbuskar.

Allt från grunden burgare bjöd vi på vår inflyttningsmiddag
Egna äpplen

September
I september blev vi äntligen klara med vår första renovering. Vardagen kom igång igen efter en mycket härlig sommar. Vi gick även på en mycket mysig höstmarknad ute på Vallby Friluftsmuseum här i Västerås. Vi sågade även ner vårat ruttna plommonträd på tomten.

Första rummet renoverat och klart

Oktober
Under oktober började vi med att renovera vårt kontor och började fundera på att byta vår ytterdörr. Det var även månaden som vi började med att designa våran blogg. I övrigt bestod oktober i mestadels av att renovera, skapa vår blogg, laga massa mat och jobba.

Kontoret innan renovering

November
I november var det äntligen dags för oss att publicera vår blogg vilket kändes mycket spännande för oss. Det var även ett stort steg för oss. Vi har drivit vår matinstagram @elinaomickes_mat sedan sommaren 2017. Vi hade under en tid känt att det är dags att ta det till en ny nivå och dela med oss av våra recept och lite annat smått och gott.
I november var det även dags att ta en kort paus från vardagen och renoveringarna genom att åka på en weekendresa till Riga. Det var riktigt skönt att få komma iväg en stund.
Vi bytte ut även vår ytterdörr på huset som vi har velat göra ända sedan vi flyttade in.

Bild från Riga
Nya ytterdörren
Färdigrenoverat kontor

December
I december såsom de flesta föregående månader så fortsatte renoveringarna, denna gången av master bedroom som vi egentligen hade tänkt renovera först av allt men av olika anledningar så blev det inte så.
(det blir klart vilken dag som helst nu)
Efter detta är det på tiden att vi får lite paus från renoveringen i någon månad.
Det var även dags att fira första julen i ett hus, och för första gången har vi en gran som vi har pyntat, och mycket julbelysning och annat julpynt. Det är mycket roligare att fira jul i ett hus än i en lägenhet!

Rivning av matta i master bedroom
Julmarknad på Vallby friluftsmuseum
Julgran <3
Renoverat master bedroom

Avslutningsvis vill vi tacka alla som följer oss på sociala medier och vill nu blicka framåt mot ett händelserikt 2019 med mycket matlagning, och vem vet kanske kommer det lite överraskningar under kommande året!
Ha ett underbart 2019 allihopa! 😀

css.php