Vit kladdkaka med hallon och lime
En mycket god kladdkaka med vit choklad, hallon och lime. Passar perfekt till fikat, middagsbjudningen eller varför inte födelsedagsfesten?
Vit Kladdkaka med hallon och lime
Det här är en mycket god kladdkaka som passar perfekt till fikat, middagsbjudningen eller födelsedagskalaset.
Portioner 10 bitar
Ingredienser
- 200 g smör
- 250 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 2 st lime endast zesten
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 125 g färska hallon
- smör till formen
Till servering
- florsocker
- kokosflingor
- färska hallon
- vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (ca 22-24 cm i diameter) och smöra kanterna.
- Smält smöret och hacka chokladen. Flytta från värmen och lägg i chokladen och rör om tills chokladen smält.
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker och zest från lime och rör ihop.
- Tillsätt mjöl, salt och smör- och chokladbadningen i bunken och rör ihop.
- Häll smeten i formen och tryck ner hallon i smeten.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Kakan ska dallra lite i mitten när du tar ut den.
- Låt kakan svalna och ställ den i kylen i några timmar, ca 2-3 timmar innan servering.Detta för att kakan ska sätta sig samt att vi tycker den är godast när den serveras kall.
- Innan servering toppa kladdkakan med florsocker och kokosflingor och servera gärna med färska hallon, vanlig vispgrädde eller hallongrädde.
Senaste kommentarer