Go Back
Skriv ut

Kiwisallad

En god kiwisallad med härliga smaker. Denna sallad görs den på hela kiwis, alltså med skalet på. För man kan faktiskt äta kiwiskalet. Se till att tvätta kiwin innan du äter den med skalet på.
Måltid Sallad
Kök sallad
Keyword annorlunda sallad, kiwisallad, recept med kiwi, recept på somrig sallad, sallad med kiwi, somrig sallad
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 serveringar
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 65 g ruccola
  • 6 st gröna kiwi
  • ½ st gurka
  • ½ kruka färsk dill
  • valfri mängd fetaost
  • valfri mängd svarta sesamfrön

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citronsaft
  • 1 msk tahini
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg ruccolabladen på ett fat. (Gör du salladen i en skål ska ruccola blandas ner senare).
  • Tvätta/skölj kiwin noggrant. Skär kiwin i mindre bitar.
  • Dela på gurkan och kärna ur gurkan med hjälp av en tesked.
  • Skär gurkan i mindre bitar.
  • Lägg kiwin och gurkan i en egen skål.
  • Hacka dillen. Blanda dillen med kiwin och gurkan.
  • Lägg ingredienserna för dressingen i en liten burk med lock alternativt en skål. Skruva på locket och skaka dressingen tills den gått ihop eller vispa snabbt ihop med hjälp av en visp.
  • Blanda dressingen med kiwiblandningen.
  • Lägg över kiwiblandningen på fatet eller blanda ner ruccola i skålen.
  • Smula över fetaost och toppa salladen med svarta sesamfrön.
  • Servera salladen till t.ex. grillat. eller som sidorätt på buffén/grillbuffén.