En enkel och lättlagad nudelrätt som passar perfekt till vardags. Fungerar även bra att ha i matlåda.
Måltid Middag
Kök asiatisk inspirerat, nudlar, vardagsamt
Keyword enkel nudelwok, enkel nudelwok recept, nudelrätt recept, nudelwok med kyckling, nudlar med kyckling, nudlar med kyckling och broccoli, nudlar med kyckling recept, Risnudlar med kyckling, broccoli och teriyakisås
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagningstid 15 minuterminuter
Total tid 30 minuterminuter
Portioner 4portioner
Författare Elina och Micke
Ingredienser
4portioner risnudlar
600gkycklingfilé
1stgul lök
3stvitlöksklyftor
1ströd chili.
250gbroccoli
3dlteriyakisås
salt
svartpeppar
2nävarböngroddar
olja till stekning
Instruktioner
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Skala lök och vitlök. Dela på gul löken och skär i halvmånar. Finhacka vitlöken.
Finhacka chili.
Skär broccoli i mindre bitar.
Skär kyckling i bitar.
Hetta upp en panna med olja. Stek kyckling i omgångar tills de fått fin färg. Ställ kycklingen åt sidan.
Tillsätt mer olja i pannan och lägg i broccoli. Stek broccoli i några minuter. Lägg i gul lök och stek i ca 2 minuter.
Tillsätt vitlök och chili och stek i 1 minut.
Lägg tillbaka kycklingen. Häll på teriyakisåsen. Blanda runt. Låt puttra några minuter.
Smaka av och om det behövs tillsätt salt.
Smaka av med svartpeppar.
Tillsätt böngroddar och blanda ner de kokta nudlarna. Servera.