Go Back
Skriv ut

Risnudlar med kyckling, broccoli och teriyakisås

En enkel och lättlagad nudelrätt som passar perfekt till vardags. Fungerar även bra att ha i matlåda.
Måltid Middag
Kök asiatisk inspirerat, nudlar, vardagsamt
Keyword enkel nudelwok, enkel nudelwok recept, nudelrätt recept, nudelwok med kyckling, nudlar med kyckling, nudlar med kyckling och broccoli, nudlar med kyckling recept, Risnudlar med kyckling, broccoli och teriyakisås
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 4 portioner risnudlar
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili.
  • 250 g broccoli
  • 3 dl teriyakisås
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 nävar böngroddar
  • olja till stekning

Instruktioner

  • Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
  • Skala lök och vitlök. Dela på gul löken och skär i halvmånar. Finhacka vitlöken.
  • Finhacka chili.
  • Skär broccoli i mindre bitar.
  • Skär kyckling i bitar.
  • Hetta upp en panna med olja. Stek kyckling i omgångar tills de fått fin färg. Ställ kycklingen åt sidan.
  • Tillsätt mer olja i pannan och lägg i broccoli. Stek broccoli i några minuter. Lägg i gul lök och stek i ca 2 minuter.
  • Tillsätt vitlök och chili och stek i 1 minut.
  • Lägg tillbaka kycklingen. Häll på teriyakisåsen. Blanda runt. Låt puttra några minuter.
  • Smaka av och om det behövs tillsätt salt.
  • Smaka av med svartpeppar.
  • Tillsätt böngroddar och blanda ner de kokta nudlarna. Servera.