Go Back
Skriv ut

Bakade betor med getost och lax

En härlig rätt med bakade betor tillsammans med getost och lax.
Måltid helgmiddag, Middag
Kök helgmiddag, middag, vardagsamt
Keyword bakade betor, bakade betor med chevre, bakade betor med getos, bakade betor med lax, bakade betor recept, bakde rödbetor, recept med rödbetor
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 900 g rödbetor gärna i olika färger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • torkad rosmarin
  • 80 g naturella valnötter
  • 170 g getost t.ex. chevre
  • 65 g ruccola

Lax

  • 4 portionsbitar lax
  • salt
  • olja till stekning

Sås

  • 3 dl gräddfil
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlökspulver
  • dill

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skölj, skala och skär betor i mindre bitar.
  • Lägg betorna på en ugnsplåt. Ringla på med olivolja. Tillsätt salt, peppar och rosmarin. Rör runt.
  • Baka betorna i ca 25 minuter.
  • Hacka valnötter och skär getost i bitar.
  • Ta ut plåten ur ungen och toppa betorna valnötter och getosten. Ställ in i ugnen i ca 5-10 minuter tills osten är gratinerad.
  • Salta laxen och stek laxen på bägge sidor.
  • I en skål blanda samman såsen och smaka av med slat, peppar, vitlökspulver och dill.
  • Servera betorna genom att lägga ett lager av ruccola på tallriken lägg på betorna och toppa med laxen. Ringla på med sås eller servera såsen på sidan av.