Go Back
Skriv ut

Kladdkaka med dumle

Riktigt god kladdkaka med dumle.
Måltid bakning, Bakverk, Efterrätt
Kök svenskt
Keyword kladdkaka dumle, kladdkaka dumle recept, kladdkaka med dumle, recept med dumle
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 6 bitar
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 påse dumle

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj och klä en form (24 cm) med löstagbara kanter med bakplåtspapper.(Genom att smörja botten med t.ex. olja eller smör fäster bakplåtspappret enklare och blir enklare att klippa i rätt stolrlek)
  • Smält smöret.
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt sockret. Rör ihop.
  • Blanda samman vatemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
  • Sikta ner mjölblandningen och häll ner smöret.
  • Vänd runt till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen.
  • Trycker ner dumlebitar i smeten, ca 16 bitar.
  • Ställ i ugnen i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut kakan och låt svalna något.
  • Servera kakan med t.ex. vispad grädde eller glass.