Go Back
Skriv ut

Pepparkakssnitt med ädelostkräm och ugnsrostade vindruvor

Det här är en riktigt god kombination. Söta pepparkakan möter den mer kraftiga smaken från ädelostkrämen som möts upp av härliga nötiga toner från de ugnsrostade vindruvorna.
Antalet snittar och hur mycket ädelostkräm du vill göra kan du enkelt styra. Tänk på ungefär lika mängd ädelost och creme fraiche i krämen och ungefär två st vindruvor per snitt.
Måltid julsnittar, snittar
Kök julmat, julsnittar
Keyword ädelost och pepparkakor, julsnittar, peparkakssnittar, pepparkaka med ädelostkräm, pepparkakssnitt, ugnsrostade vindruvor
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 6 snittar
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • valfri mängd pepparkakor
  • 1 bit ädelost
  • ungefär lika mängd creme fraiche som ädelost

Ugnsrostade vindruvor

  • röda vindruvor ca 2 st per snitt
  • olivolja
  • salt
  • hackad färsk rosmarin

Instruktioner

  • Mosa ädelosten med en gaffel. Blanda ner creme fraichen och blanda tills du har en fin kräm.
  • Ställ i kylen.

Ugnsrostade vindruvor

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg över vindruvor på en ugnssäker form.
  • Ringla på olivolja, strö över salt och hackad färsk rosmarin. Rör runt.
  • Ställ i ugnen i ca 20 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.

Snittar

  • Bygg ihop snittarna. Lägg på en klick ädelostkräm på en pepparkaka och toppa med vindruvor. Servera.