Pepparkakssnitt med ädelostkräm och ugnsrostade vindruvor
Det här är en riktigt god kombination. Söta pepparkakan möter den mer kraftiga smaken från ädelostkrämen som möts upp av härliga nötiga toner från de ugnsrostade vindruvorna. Antalet snittar och hur mycket ädelostkräm du vill göra kan du enkelt styra. Tänk på ungefär lika mängd ädelost och creme fraiche i krämen och ungefär två st vindruvor per snitt.
Måltid julsnittar, snittar
Kök julmat, julsnittar
Keyword ädelost och pepparkakor, julsnittar, peparkakssnittar, pepparkaka med ädelostkräm, pepparkakssnitt, ugnsrostade vindruvor
Förberedelser 15minuter
Tillagningstid 25minuter
Total tid 40minuter
Portioner 6snittar
Författare Elina och Micke
Ingredienser
valfri mängd pepparkakor
1bitädelost
ungefär lika mängdcreme fraiche som ädelost
Ugnsrostade vindruvor
röda vindruvor ca 2 st per snitt
olivolja
salt
hackad färsk rosmarin
Instruktioner
Mosa ädelosten med en gaffel. Blanda ner creme fraichen och blanda tills du har en fin kräm.
Ställ i kylen.
Ugnsrostade vindruvor
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg över vindruvor på en ugnssäker form.
Ringla på olivolja, strö över salt och hackad färsk rosmarin. Rör runt.
Ställ i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Snittar
Bygg ihop snittarna. Lägg på en klick ädelostkräm på en pepparkaka och toppa med vindruvor. Servera.