Go Back
Skriv ut

Sallad med asiatisk touch

En riktigt god fräsch sallad som slungas runt med en salladsdressing med bland annat soja, chili och ingefära.
Måltid Sallad
Kök sallad
Keyword festlig grönsallad, god fräsch sallad, grönsallad, grönsallad som tillbehör, sallad med avokado, sallad med mango, sallad till buffé
Förberedelser 45 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Rostade hasselnötter

  • 1 dl hela hasselnötter med skal

Salladsdressing

  • 1 st finhackad vitlök
  • 1 bit finhackad ingefära (ca 2-3 cm)
  • 1 st finhackad röd chilipeppar
  • 1 msk brun farinsocker
  • 2 st lime
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Sallad

  • 1 st romansalladshuvud
  • ½ st gurka
  • 1 st mango
  • 2 st avokado
  • 2 st salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • valfri mängd myntablad

Instruktioner

Rostade hasselnötter

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Lägg över nötterna på en ugnssäker form.
  • Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
  • Ta ut och låt svalna något.
  • Ta fram en ren kökshandduk och lägg nötterna på kökshandduken. Förslut handduken och gnid nötterna så ska skalet lossnar enkelt.
  • Hacka nötterna.

Salladsdressing

  • Lägg finhackad vitlök, ingefära, chili och socker i en kastrull.
  • Pressa ur saften från två lime. Häll ner saften i kastrullen.
  • Tillsätt soja, olivolja och vatten. Koka upp och låt sjuda tills sockret lösts upp. Ta från värmen och ställ åt sidan för att svalna.

Sallad

  • Strimla romansallad. Lägg över i en salladskål.
  • Skär gurka, mango och lime i bitar. Lägg över i salladskålen.
  • Skiva salladslöken. Lägg över i salladskålen.
  • Toppa salladen med hackade hasselnötter.
  • Tillsätt salladsdressingen och blanda runt.
  • Toppa salladen med koriander och myntablad. Servera genast.
    Vill du servera salladen senare? Dressa salladen precis innan servering för att bevara krispigheten i salladen.