En riktigt god fräsch sallad som slungas runt med en salladsdressing med bland annat soja, chili och ingefära.
Måltid Sallad
Kök sallad
Keyword festlig grönsallad, god fräsch sallad, grönsallad, grönsallad som tillbehör, sallad med avokado, sallad med mango, sallad till buffé
Förberedelser 45 minuterminuter
Total tid 45 minuterminuter
Portioner 4portioner
Författare Elina och Micke
Ingredienser
Rostade hasselnötter
1dlhela hasselnötter med skal
Salladsdressing
1stfinhackad vitlök
1bitfinhackad ingefära (ca 2-3 cm)
1stfinhackad röd chilipeppar
1mskbrun farinsocker
2stlime
3mskjapansk soja
2mskolivolja
2mskvatten
Sallad
1stromansalladshuvud
½stgurka
1stmango
2stavokado
2stsalladslökar
1krukafärsk koriander
valfri mängd myntablad
Instruktioner
Rostade hasselnötter
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg över nötterna på en ugnssäker form.
Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut och låt svalna något.
Ta fram en ren kökshandduk och lägg nötterna på kökshandduken. Förslut handduken och gnid nötterna så ska skalet lossnar enkelt.
Hacka nötterna.
Salladsdressing
Lägg finhackad vitlök, ingefära, chili och socker i en kastrull.
Pressa ur saften från två lime. Häll ner saften i kastrullen.
Tillsätt soja, olivolja och vatten. Koka upp och låt sjuda tills sockret lösts upp. Ta från värmen och ställ åt sidan för att svalna.
Sallad
Strimla romansallad. Lägg över i en salladskål.
Skär gurka, mango och lime i bitar. Lägg över i salladskålen.
Skiva salladslöken. Lägg över i salladskålen.
Toppa salladen med hackade hasselnötter.
Tillsätt salladsdressingen och blanda runt.
Toppa salladen med koriander och myntablad. Servera genast. Vill du servera salladen senare? Dressa salladen precis innan servering för att bevara krispigheten i salladen.