Go Back
Skriv ut

Laxbowl

En fräsch och mycket god bowl med lax och färgglada grönsaker.
Laxen till det här receptet kan tillagas med valfri metod. Airfryer, steka i stekpanna eller i ugn.
Måltid fisk, Middag, vardagsmat
Kök fisk, lax
Keyword bowl recept, enkel laxrecept, laxbowl, laxbowl med ris, laxbowl med ris recept, laxbowl recept
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Rödkål

  • 1 bit rödkål, ungefär 150-200 g
  • salt
  • 1 msk risvinäger

Marinerad gurka

  • ½ st gurka
  • 1 msk sesamolja
  • ½ msk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • valfri mängd svarta sesamfrön

Övriga ingredienser

  • 2 st morötter
  • 1 st mogen mango
  • 1 knippe rädisor

Sås

  • 2 dl gräddfil
  • valfri mängd sweet chilisås efter smak
  • salt
  • svartpeppar

Ris

  • 4 portioner jasminris

Lax

  • 4 st laxfiléer
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk ostronsås

Till servering

  • 1 kruka färsk koriander

Instruktioner

Rödkål

  • Skär eller hyvla rödkål tunt. Lägg över i en skål.
  • Tillsätt salt och risvinäger efter smak. Massera kålen.
  • Ställ åt sidan fram till servering.

Marinerad gurka

  • Skär gurkan i bitar. Lägg över i en skål.
  • Tillsätt sesamolja, japansk soja, risvinäger och svarta sesamfrön.
  • Blanda och ställ åt sidan fram till servering.

Övriga ingredienser

  • Skala och riv morötterna grovt.
  • Skär mango i kuber.
  • Skär rädisor i bitar eller som skivor.

Ris

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Lax

  • Blanda samman soja och ostronsås pensla laxen med såsen.
  • Tillaga laxen med valfri metod:
    Airfryer: 175 grader i 8 minuter.
    Stekpanna: Stek i olja tills laxen är genomstekt.
    Ugn: 175 grader i ca 15 minuter.
  • Bygg ihop din bowl och toppa med koriander.