Go Back
Skriv ut

Salsicciapasta med rosmarin

En god salsicciapasta som är enkel att och ganska snabbt att laga.
Måltid Middag
Kök pasta
Keyword krämig salscicciapasta, pasta med salsiccia, recept krämig salsicciapasta, salsiccia, salsiccia recept, salsicciapasta, salsicciapasta med örter, salsicciapasta med rosmarin, salsicciapasta utan vin
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 300 g salsicciakorv
  • 4 portioner valfri pasta, till detta recept hade vi vongoloni
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ½ msk hackad färsk rosmarin (kan bytas ut ca 1 tsk torkad rosmarin)
  • chili flakes, efter smak
  • ca 1 msk citronjuice
  • 1 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ dl vatten från pastakoket
  • ½ kruka färsk basilika (går att bytas ut mot fryst)

Till servering

  • riven parmesan

Instruktioner

  • Skala lök och vitlök. Hacka.
  • Snitta korven och plocka ur innehållet. Skär i mindre bitar.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hetta upp en panna med olivolja.
  • Fräs gul lök i någon minut tills den börjat mjukna.
  • Lägg i korven, vitlöken och rosmarin, stek i några minuter.
  • Tillsätt tomatpuré och stek i 1-2 minuter.
  • Tillsätt citronjuice
  • Tillsätt chiliflakes och grädde. Koka upp och sänk värmen.
  • Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citronjuice.
  • Strimla eller hacka basilika.
  • Ta pastavatten från pastakoket och häll ner i såsen.
  • Sila av pastan och häll ner i såsen.
  • Blanda ner basilika.
  • Servera med riven parmesan.