En god salsicciapasta som är enkel att och ganska snabbt att laga.
Måltid Middag
Kök pasta
Keyword krämig salscicciapasta, pasta med salsiccia, recept krämig salsicciapasta, salsiccia, salsiccia recept, salsicciapasta, salsicciapasta med örter, salsicciapasta med rosmarin, salsicciapasta utan vin
Förberedelser 15minuter
Tillagningstid 15minuter
Total tid 30minuter
Portioner 4portioner
Författare Elina och Micke
Ingredienser
1stgul lök
3stvitlöksklyftor
300gsalsicciakorv
4portionervalfri pasta, till detta recept hade vi vongoloni
1mskolivolja
1msktomatpuré
1 ½mskhackad färsk rosmarin (kan bytas ut ca 1 tsk torkad rosmarin)
chili flakes, efter smak
ca 1 mskcitronjuice
1dlgrädde
salt
svartpeppar
½dlvatten från pastakoket
½kruka färsk basilika (går att bytas ut mot fryst)
Till servering
riven parmesan
Instruktioner
Skala lök och vitlök. Hacka.
Snitta korven och plocka ur innehållet. Skär i mindre bitar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp en panna med olivolja.
Fräs gul lök i någon minut tills den börjat mjukna.
Lägg i korven, vitlöken och rosmarin, stek i några minuter.
Tillsätt tomatpuré och stek i 1-2 minuter.
Tillsätt citronjuice
Tillsätt chiliflakes och grädde. Koka upp och sänk värmen.
Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citronjuice.
Strimla eller hacka basilika.
Ta pastavatten från pastakoket och häll ner i såsen.