Go Back
Skriv ut

Marinerade rökiga kycklingspett

Kycklingspett marinerade med liquid smoke och barbecuesås vilket gör de riktigt härliga med en fin rökig smak
Måltid grillat, Huvudrätt
Kök grillat
Keyword grillade kycklingspett, grillspett, kycklingspett, liquid smoke, marinad, rökig marinad, rökiga kycklingspett
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Tid för marinering 2 timmar
Total tid 2 timmar 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer

Marinad

  • 1 dl barbecuesås
  • 1 msk japansk soja
  • liquid smoke några droppar
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk MSG
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Skär upp kycklingfleérna i 2-3 cm stora kuber
  • Blanda alla ingredienser i en rymlig skål.
    När du använder liquid smoke, ta bara lite i taget och smaka av och tillsätt mer om du känner för det.
  • Lägg ner kycklingen i marinaden och blanda runt, låt stå i 2 timmar, gärna över natten.
  • Trä kycklingbitarna på 4 stycken grillspett och grilla på hög värme tills kycklingen är helt genomgrillad.
  • Servera spetten med valfria tillbehör, tillexempel klyftpotatis eller pommes.