Go Back
Skriv ut

Rabarber- och jordgubbpaj

En somrig smulpaj med rabarber och jordgubbar. Smak av sommar helt enkelt.
Måltid efterättspaj, Efterrätt, Fika
Kök Bakverk, efterätt, efterrättspaj, fika
Keyword enkel smulpaj, rabarber och jordgubbspaj, smulpaj jordgubbar, smulpaj med rabarber, smulpaj med rabarber och jordgubbar, smulpaj recept, sommarpaj, sommarpaj recept
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 6 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Smuldeg

  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär rabarber och jordgubbar i bitar. Lägg över i en bunke.
  • Blanda rabarber och jordgubbar med socker och potatismjöl.
  • Fördela i en pajform.

Smuldeg

  • Tärna smöret och lägg i en bunke.
  • Tillsätt mjöl, havregryn, socker och kardemumma och arbeta degen till en smuldeg.
    Om degen känns kladdig tillsätt lite mjöl i taget och fortsätt arbeta tills degen blir en smuldeg.
  • Strö över smuldegen över bären.
  • Ställ formen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. När ytan fått en fin gyllenne färg är pajen klar.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering.
  • Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.