Go Back
Skriv ut

Bagel med jordgubbar och brieost

En god bagel med jordgubbar, brieost, färskost, serranoskinka, honung och mynta. En kombination med smaker som brukar finnas på en charkbräda som fungerar bra i en bagel. 
Denna bagel går både bra att äta som den är, rosta i brödrost och om man vill kan man värma den i en aifryer, eller smörgåsjärn.
Måltid Frukost, Lunch, mellanmål
Kök bröd
Keyword bagel med brieost, bagel med jordgubbar, bagel pålägg, bagel topping, bagel toppings, bagels recept, frukost bagel, frukostmacka
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 st
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 1 st bagel
  • färskost
  • 4 skivor brieost
  • 2 st skivade färska jordgubbar
  • flytande honung
  • 1 skiva serranoskinka
  • 3-4 st myntablad

Instruktioner

  • Du kan servera din bagel på olika sätt. Vill du ha rostad bagel kan du rosta brödskivorna i en brödrost innan du bygger ihop din bagel.
    Vill du istället värma upp bageln i t.ex. airfryer eller smörgåsjärn, lägg då på alla pålägg innan du värmer den.
  • Bre färskost på båda halvorna.
  • Lägg på skivad brieost och jordgubbar på den underhalvan.
  • Ringla på med honung och lägg på serranoskinka och myntablad.
  • Toppa med locket.
  • Servera som den är alternativt värm upp i airfryer på 180 grader i ca 4-5 minuter eller i smörgåsjärn.