Skriv ut
Sticky beef
En mycket god biffrätt där biffen friteras och blandas tillsammans med en god, smakrik och "sticky" sås.
Måltid Middag
Kök asiatisk inspirerat
Keyword asiatisk biff, asitatisk biff recept, crispy beef recept, friterad biff, sticky beef, sticky beef recept
Förberedelser 20 minuter minuter
Tillagningstid 30 minuter minuter
Total tid 50 minuter minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke
Biff
- 700 g ryggbiff
- salt
- 1 msk sesamolja
- 1 msk kinesisk soja
Panering
- 1 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- ½ dl majsstärkelse
Sås
- ½ dl ketchup
- 3 msk risvinäger
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk ostronsås
- 1 msk brun farinsocker
- 1-2 msk majsstärkelse + vatten
Grönsaker
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- 1 st röd chili
- 1 tumstor bit ingefära
- 3 st vitlöksklyftor
- neutral olja till stekning
Biff
Strimla ryggbiffen till munsstora bitar.
Lägg över ryggbiffen i en bunke. Tillsätt salt och blanda runt köttet.
Blanda ner sesamolja och soja.
Låt stå och marineras under tiden du blandar samman sås och skär grönsaker.
Panering och fritering
Hetta upp olja att fritera i upp till 180 grader.
Knäck ägget ner i biffbunken och blanda ordentligt med biffen.
Blanda samman vetemjöl och majsstärkelse i en skål.
Vänd runt biffen i mjölblandningen precis innan fritering.
Fritera biffen i omgångar ca 3-4 omgångar.
Fritera biffen tills den får en mörk och gyllene färg ca 3-4 minuter.
Låt det färdigfriterade köttet rinna av på galler eller hushållspapper.
Tillagning grönsaker och sås
Hetta upp en panna/wokpanna med olja. Stek paprika i någon minut och tillsätt sedan ingefära, vitlök och chili och stek ytterligare någon minut.
Häll ner såsen i pannan och låt koka upp.
Rör ut majsstärkelse med vatten och häll ner i såsen. Låt såsen sjuda tills den tjocknat.
Blanda ner den friterade biffen. Vänd runt ordentligt och servera.
Servera tillsammans med ris, sesamfrön och salladslök.