Go Back
Skriv ut

Rabarberbulllar

Goda sommarbullar som fylls med rabarbersylt.
Måltid Fika, sommarbullar
Kök bakning, bullar
Keyword bullar med rabarber, bullar med rabarber recept, bullar med rabarbersylt, bullar med sylt, bullar med sylt recept, sommarbullar, sommarbullar recept
Förberedelser 2 timmar
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 2 timmar 30 minuter
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk nymortlad kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 125 g rumsvarmt smör
  • ca 13 dl vetemjöl

Fyllning

  • ca 3 dl rabarbersylt

Pensling

  • 1 st ägg
  • pärlsocker

Instruktioner

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölk till 37 grader. Häll över jästen och rör om till jästen lösts upp.
  • Tillsätt strösocker, kardemumma och salt.
  • Tillsätt smöret och häll ner lite av mjölet i taget. Arbeta degen med köksassistent i ca 10 minuter eller dubbla tiden för hand.
  • Täck över degen och låta jäsa i 30 minuter.
  • Knåda degen lätt över ett mjölat bord.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel 60x40 cm
  • Bred ett tunt lager av sylt på degen.
  • Rulla ihop långsida mot långsida och skär degen i ca 25 bitar.
  • Lägg bullarna i bullformar. Täck över och låt jäsa 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  • Ställ bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  • Ta ut ur ugnen, lägg över bullarna på ett galler och låt svalna.