Go Back
Skriv ut

Tomatsallad med buffelmozzarella

En riktigt god tomatsallad med buffelmozzarella.
Detta recept går enkelt att justera utifrån hur mycket sallad man vill göra.
Måltid Förrätt, Sallad
Kök förrätt, sallad
Keyword enkel tomatsallad, förrätt med tomat, somrig tomatsallad, somrig tomatsallad med mozzarella, tomatsallad med buffelmozzarella, tomatsallad med mozzarella, tomatsallad med mozzarella förrätt
Förberedelser 10 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Detta recept går enkelt att justera utifrån hur mycket sallad man vill göra. Vi utgick från att fylla en tallrik med tomater.

2 förpackning buffelmozzarella är lagom för fyra personer. Det går självklart att ta mer eller mindre mozzarella.

  • valfri mängd kvisttomater
  • buffelmozzarella
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • färska basilikablad

Instruktioner

  • Skär tomater i klyftor. Lägg över på en tallrik/fat.
  • Bryt isär mozzarellan och lägg över tomaterna.
  • Strö över flingsalt och svartpeppar.
  • Ringla över olivolja och placera ut basilikablad.
  • Servera som en sallad till middagen eller som en förrätt tillsammans med t.ex. chark och ett gott bröd.