Zebrakaka med apelsinsmak
Tillagningstid över 60 minuter
Ugnstemperatur 175 grader

4 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl rapsolja
2 apelsiner (gärna jaffa apelsiner)
2 msk kakao
smör
ströbröd

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Bröa en sockerkaksform med smör och ströbröd. Knäck äggen i en bunke, tillsätt allt socker och vispa pösigt.
Lägg mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke.
Riv skalet från båda apelsinerna, dela sedan apelsinerna och pressa ur saften. Vänd växelvis ned siktad mjölblandning, rapsolja och apelsinsaft i ägg- och sockerblandningen. Krydda smeten med de rivna apelsinskalet och blanda ihop kraftigt med slev/slickepott eller en elvisp på låga varvtal.
Häll över halva smeten i en annan bunke och blanda ned kakao.
Varva ljus och mörk smet i sockerkaksformen i lager.
Ställ in formen i ugnen i ca 40-50 minuter.
Låt kakan svalna innan servering.

css.php