Go Back
Skriv ut

Salsicciapasta med salvia

God och smakrik salsicciapasta med salvia tillsammans med en god rostad paprika- och tomatsås.
Måltid Huvudrätt, pasta
Kök Italienskt
Keyword Korvpasta, pasta, salsicciapasta, salsicciapasta med salvia
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Total tid 1 timme
Portioner 4 portioner
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

Rostad paprika- och tomatsås

  • 2 st röda paprikor
  • 250 g små tomater
  • olivolja
  • torkad oregano
  • salt

Salsicciapasta 

  • 4 portioner pasta t.ex. penne
  • 4 st färska salsiccia korvar
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 dl vatten från pastakoket
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 kruka färsk salvia
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st citron

Till servering

  • riven parmesan

Instruktioner

Rostad paprika- och tomatsås

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär paprika i bitar.
  • Lägg paprika och tomater i en ugnssäker form.
  • Ringla på olivolja och strö över oregano och salt.
  • Ställ i ugnen i ca 20 minuter.
  • Ta ut plåten och mixa ihop till en slät sås med en belender eller stavmixer. Ställ åt sidan.

Salsicciapasta 

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  • Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen. Skär eller mosa i mindre bitar
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Strimla salvia och ställ åt sidan.
  • Hetta upp en panna med olivolja och stek salciccia i några minuter tills den börjar få färg.
  • Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare i några minuter, tills löken mjuknat.
  • Tillsätt tomatpuré och fräs i 1 minut.
  • Häll ner paprika och tomatsås och tillsätt vatten från pastakoket och rör runt. Tillsätt chiliflakes och salvia, smaka av med salt och peppar.
  • Låt såsen sjuda i ca 10 minuter.
  • Vänd ner den kokta pastan, pressa över citronsaft och blanda runt.
  • Servera med riven parmesan.