Salsicciapasta med salvia
En riktigt salsicciapasta med salvia och en god rostad paprika- och tomatsås.

4 portioner
Tid: under 60 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

Rostad paprika- och tomatsås
2 röda paprikor
1 ask (250 g) små tomater
olivolja
oregano
salt

Salsicciapasta
4 portioner pasta, t.ex. penne
4 färska salsiccia korvar
1 liten gul lök
2-3 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
2 msk tomatpuré
1-2 dl vatten från pastakoket
1 tsk chiliflakes
1 kruka salvia, strimlad
salt
peppar
saft från citron

Till servering
riven parmesan

Sätt ugnen på 250 grader.
Skär paprika i bitar. Lägg paprika och tomaterna i en ugnssäker form. Ringla på olivolja och strö över oregano och salt.
Ställ i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och mixa ihop till en slät sås med en blender eller stavmixer.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen och skär eller mosa i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med olivolja och stek salciccian i några minuter till den börjar få färg. Tillsätt sedan lök och vitlök och fräs ytterligare i några minuter. Tillsätt tomatpuré och rör runt. Häll i den ihopmixade paprika- och tomatsåsen i pannan, rör runt. Tillsätt vatten från pastakoket och lägg i chiliflakes och salvia. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra i några minuter. Vänd ner den kokta pastan och pressa över lite citronsaft. Servera pastan med riven parmesan



css.php