Salsicciapasta med salvia
En riktigt god salsicciapasta med salvia och en god rostad paprika- och tomatsås.
Salsicciapasta med salvia
God och smakrik salsicciapasta med salvia tillsammans med en god rostad paprika- och tomatsås.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Rostad paprika- och tomatsås
- 2 st röda paprikor
- 250 g små tomater
- olivolja
- torkad oregano
- salt
Salsicciapasta
- 4 portioner pasta t.ex. penne
- 4 st färska salsiccia korvar
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 dl vatten från pastakoket
- 1 tsk chiliflakes
- 1 kruka färsk salvia
- salt
- svartpeppar
- 1 st citron
Till servering
- riven parmesan
Instruktioner
Rostad paprika- och tomatsås
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär paprika i bitar.
- Lägg paprika och tomater i en ugnssäker form.
- Ringla på olivolja och strö över oregano och salt.
- Ställ i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut plåten och mixa ihop till en slät sås med en belender eller stavmixer. Ställ åt sidan.
Salsicciapasta
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen. Skär eller mosa i mindre bitar
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Strimla salvia och ställ åt sidan.
- Hetta upp en panna med olivolja och stek salciccia i några minuter tills den börjar få färg.
- Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare i några minuter, tills löken mjuknat.
- Tillsätt tomatpuré och fräs i 1 minut.
- Häll ner paprika och tomatsås och tillsätt vatten från pastakoket och rör runt. Tillsätt chiliflakes och salvia, smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen sjuda i ca 10 minuter.
- Vänd ner den kokta pastan, pressa över citronsaft och blanda runt.
- Servera med riven parmesan.
Senaste kommentarer