Halloumipasta med soltorkade tomater
En mycket smakrik och lättlagad halloumipasta med soltorkade tomater. Bästa är att denna rätt inte innehåller så många ingredienser. Vilket är toppen tycker vi.
Tips! Eftersom det numera går ganska enkelt att gå tag på svensk halloumi som går med namnet grilloumi så använd gärna det. Vi köper vår grilloumi på bland annat välsorterade mataffärer som Ica Maxi.

Skriv ut

Halloumipasta med soltorkade tomater

Lättlagad halloumipasta som blir riktigt god.
Måltid Huvudrätt, pasta
Kök pasta
Keyword halloumipasta, halloumipasta med soltorkade tomater, pasta med halloumi
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 4 portioner pasta, t.ex. penne
  • 200 g halloumi/grilloumi
  • 1 dl hacakde/strimlade soltorkade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde
  • ½ dl vatten från pastakoket
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 näve hackad persilja

Till servering

  • riven parmesan

Instruktioner

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Skär halloumi och soltorkade tomater i bitar. Skala och hacka vitlöken.
  • Hetta upp en panna med olja och stek halloumi tills den fått färg. Tillsätt vitlök och tomatpuré och fräs i en minut. Häll på grädden och vatten från pastakoket. Tillsätt soltrokade tomater och smaka av med salt och peppar. Koka upp och låt puttra ihop.
  • Blanda ner den kokta pastan och strö över hackad persilja. Servera med riven parmesan.

Gillar du det vi gör och våra recept? Följ gärna oss på våra sociala kanaler.

Våra senaste inlägg på instagram här nedan @elinaomickes_mat

css.php