Passionscheesecake

Passionscheesecake

Passionscheesecakeca 10 bitar Tid: över 2 timmar Botten 12 digestivekex 50 g smör Fyllning 5 gelatinblad 2 ägg 400 g philadelphiaost 2 dl creme fraiche 1 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 citron 3 passionsfrukter Glasyr 1 gelatinblad 2 msk strösocker 4 msk vatten...

Påskeskumpannacotta

Påskeskumpannacotta

Påskeskumpannacotta 4 eller 6 mindre portioner 100 g påskeskum 5 dl vispgrädde Dela påskeskumen i mindre bitar. Lägg påskeskum i en kastrill och och häll över grädden. Koka upp på låg värme under omrörning och sjud till godiset smält. Häll upp i portionsglas och ställ...

Vit Kladdkaka med hallon och lime

Vit Kladdkaka med hallon och lime

Vit kladdkaka med hallon och lime ca 10 bitar Tid: under 60 minuter Ugnstemperatur 175 grader 200 g smör 250 g vit choklad 3 ägg 2 1/2 dl strösocker zest från 2 lime2 dl vetemjöl 1 krm salt färska hallonsmör till formen Topping florsocker kokosflingor Sätt ugnen på...

Churrosvåfflor

Churrosvåfflor

Churrosvåfflor 8 st med dubbelvåffeljärn 2 1/2 dl vetemjöl 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 2 1/2 dl vatten 100 g smör 3 ägg Förslag till servering socker och kanel chokladsås eller hasselnötskräm grädde och sylt Börja med att blanda vetemjöl, socker,...

Citronkvargmousse med persika

Citronkvargmousse med persika

Citronkvargmousse med persika 4 portioner Tid: ca 15 minuter 1 dl vispgrädde 200 g citronkvarg 100 g neutral färskost 1 tsk vaniljsocker 1 (420 g) burk persikohalvor i sockerlag Vispa grädden i en bunke. Blanda citronkvarg, färskost och vaniljsocker i en separat...

Frasvåfflor

Frasvåfflor

FrasvåfflorVi använder ett dubbelt våffeljärn när vi gräddar våra våfflor ca 8 st våfflorTillagningstid ca 30 minuter 200 g smör3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver4 dl mjölk Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan och låt svalna.Blanda mjöl och bakpulver i en bunke....

Vit choklad- och yoghurtpannacotta

Vit choklad- och yoghurtpannacotta

Vit choklad- och yoghurtpannacotta 4 större eller 6 mindre portioner 2 gelatinblad 2 dl vispgrädde 2 msk strösocker 100 g hackad vit choklad 2 dl naturell yoghurt 3% 1 tsk vaniljsocker Limemarinerade hallon 250 g färska hallon saft från 1 lime 2 msk strösocker 4 st...

Apelsinkladdkaka

Apelsinkladdkaka

ApelsinkladdkakaTillagningstid ca 30 minuter 150 g smör100 g Lindt Intense Orange3 ägg3 dl strösocker2 dl vetemjöl1 dl kakao2 tsk vaniljsocker2 krm saltzest från 1 apelsin Sätt ugnen på 175 grader. Bröa en form med löstagbara kanter, ca 24cm i diameter. Smält smöret....

Chokladmousse med smak av apelsin, kanel och kardemumma

Chokladmousse med smak av apelsin, kanel och kardemumma

Chokladmousse med smak av apelsin, kanel och kardemumma2 större eller 4 mindre portioner Tid: under 30 minuter + ca 2 timmar i kylen 100 g mörk choklad 70% 1 apelsin 2 äggulor 2 1/2 dl grädde 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk kanel 1/2 tsk kardemumma Garnering apelsinklyftor...

Äppelpaj med havre- och kaneltosca

Äppelpaj med havre- och kaneltosca

Äppelpaj med havre- och kaneltosca8 bitar Tid under 60 minuterugnstemperatur 200 grader Pajskal100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 ägg2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk kardemumma1 dl havregryn Fyllningca 4 st äpplen, gärna syrliga2 msk strösocker Havre- och...

Enkel äppelpaj

Enkel äppelpaj

Enkel äppelpaj lagom för 4 portionerTid ca 45 minuterUgnstemperatur 175 grader 4 äpplen 1 msk strösocker 1 1/2 msk malen kanel 100 g smör 2 dl havregryn 3/4 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker 2 msk vispgrädde 1 tsk bakpulver 1 1/2 msk ljus sirap Sätt ugnen på 175 grader....

Kaffe- och glasshake

Kaffe- och glasshake

2 st shakes 250 g vaniljglass 3 dl kallt kaffevispad gräddechokladsåsis Ringla runt chokladsås i två rymliga glas. Fyll glasen med is. Lägg vaniljglass och kaffe i en blender och mixa till en slät konsistens. Fyll glasen, toppa med vispad grädde och chokladsås....

Tårta med mjuk maräng och dulce de leche

Tårta med mjuk maräng och dulce de leche

Tårta med mjuk maräng och dulce de leche ca 8 bitarUgnstemperatur 175 grader TårtbottenTårtbotten består av lika mängd ägg, socker och mjöl. 3 rumsvarma ägg strösockervetemjölpotatismjöl 1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en bakform med...

Inbakad chokladkaka i smördeg med banan

Inbakad chokladkaka i smördeg med banan

Inbakad chokladkaka i smördeg med bananca 6-8 bitarTid ca 35-40 minuterUgnstemperatur 200 grader 250 g kyld smördeg200 g Marabou schweizer nöt (går bra med annan smak också)1 liten bananägg till penslingflorsocker till garnering Sätt ugnen på 200 grader.Klä en plåt...

Pannkakor

Pannkakor

Pannkakor4 portioner 2 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk salt6 dl mjölk3 ägg2 1/2 msk smörsmör till stekning Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner saltet, resten av mjölken och äggen. Låt pannkakssmeten få svälla i ca 10 minuter. Smält smöret och och...

Elinas jordgubbstårta

Elinas jordgubbstårta

Elinas jordgubbstårta ca 10-12 bitarUgnstemperatur 175 grader TårtbottenDen här tårtbotten består av lika mängd ägg, socker och mjöl. Tillsätt även bakpulver och vaniljsocker Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en bakform med löstagbara kanter ca 23-24 cm i diameter. Klä...

Chokladcheesecake med oreosmul i glas

Chokladcheesecake med oreosmul i glas

Chokladcheesecake med oreosmul i glas4 portioner 1 paket Oreo crispy & thin250 g mascarpone100 g naturell färskost1/2 dl florsocker 2 1/2 msk kakaopulver2 dl vispgrädde1 tsk vaniljsocker GarneringOreosmul1 dl vispad grädde Krossa oreokexen till ett smul. Fördela...

Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör

Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör

Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör Tid över 60 minuterUgnstemperatur 175 grader 500 g rabarber75 g vit choklad (kan uteslutas)2 dl havregryn 1 1/2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 1 krm salt150 g smör 1/2 dl sirap 2 msk mjölk...

Munkit, finska munkar

Munkit, finska munkar

Munkit, finska munkarca 18-20 st 25 g jäst2 1/2 dl mjölk1 dl strösocker1 nypa salt1 1/2 tsk malen kardemumma1 ägg7-8 dl vetemjöl100 g rumsvarmt smör 1 l rapsolja till friteringströsocker till garnering Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Häll...

Mangocheesecake

Mangocheesecake

Mangocheesecakeca 12 bitarTillagningstid ca 4 timmar Botten200 g degistivekex75 g smör Fyllning5 gelatinblad1 burk (190 g) mangopuré (finns på barnmatshyllan)250 g naturell kvarg (10%)200 g philadelphiaost3/4 dl strösocker 3 dl vispgrädde 2 msk citronsaft Mangogelé1...

Drottningpaj med kvargtäcke

Drottningpaj med kvargtäcke

Drottningpaj med kvargtäckeca 8 bitarTillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 200 grader Pajskal100 g smör2 1/2 dl vetemjöl2 1/2 msk strösocker2 msk iskallt vatten Fyllning250 g naturell kvarg 10%200 g gräddfil2 ägg3/4 dl strösocker3 tsk vaniljsocker200 g frysta...

Kvargmousse med smak av vanilj och citron

Kvargmousse med smak av vanilj och citron

Kvargmousse med smak av vanilj och citron4 portionerTillagningstid ca 15 minuter 2 dl vispgrädde250 g vaniljkvarg1 msk florsockerskal från 1 citron2 tsk citronsaftGarnering förslaghackad vit chokladjordgubbarcitronmelisscitronskiva Vispa grädden fluffig. Vänd ner...

Fluffiga ricottapannkakor

Fluffiga ricottapannkakor

Fluffiga ricottapannkakor ca 12 stTillagningstid ca 30 minuter 250 g ricottaost3 ägg2 1/2 dl mjölk2 1/2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljpulver1 krm saltsmör till stekning Separera äggvita och gulor i en varsin bunke. Tillsätt ricottaost och mjölk i äggulabunken,...

Bananvåfflor

Bananvåfflor

Bananvåfflor 6 st våfflor Tillagningstid under 30 minuter 2 bananer 4 ägg1 tsk bakpulver Skala bananerna och lägg i en bunke. Mixa bananerna med en stavmixer till en jämn smet. Knäck äggen ner i banansmeten och mixa ihop med stavmixern. Vispa ner bakpulvret i smeten....

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta

Vitchokladmousse med geléhallon och mynta6-8 portionerTillagningstid över 60 minuter 2 dl vispgrädde150 g vit choklad1 ägg1 dl naturell kesella kvarg100 g geléhallon1 msk hackad mynta2-3 digestivekex12-16 geléhallon till servering Skär ner geléhallonen i mindre...

Passionsfruktsmousse

Passionsfruktsmousse

Passionsfruktsmousse 4 portioner eller 6 mindre portioner 3 passionsfrukter1 äggula3 dl vispgrädde100 g vit choklad Vispa grädden fluffigt men inte för hårt.Pressa ur saften från passionsfrukterna med hjälp av en sil.Smält chokladen och vispa äggulan lätt med en...

Geishamousse

Geishamousse

Geishamousse4 portioner eller 6 mindre portioner 100 g geisha-choklad2 msk socker1 msk vatten2 dl vispgrädde2 äggulor Vispa grädden fluffigt men inte för hårt.Mät upp socker och vatten i en kastrull och värm tills allt socker har lösts upp. Häll sockervattnet i en...

Skumtomtepannacotta med hallongrädde

Skumtomtepannacotta med hallongrädde

Skumtomtepannacotta med hallongrädde  4-6 portioner Tillagningstid över 3 timmar Skumtomtepannacotta 100 g juleskum 5 dl vispgrädde Dela juleskum i tre delar. Häll grädde i en kastrull och koka upp. Tillsätt juleskum och sänk värmen och sjud tills godiset smält. Häll...

Frasvåfflor med saffran

Frasvåfflor med saffran

Frasvåfflor med SaffranVi använder ett dubbelt våffeljärn när vi gräddar våra våfflor  ca 8 st våfflorTillagningstid ca 30 minuter 200 g smör3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver4 dl mjölk0,5 g Saffran Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan och låt svalna.Blanda mjöl...

css.php