Apelsinpannkakor
Härliga apelsinpannkakor som serveras tillsammans med en apelsincurd.

Print

Apelsinpannkakor

Härliga apelsinpannkakor som serveras med en apelsincurd.
Course brunch, Frukost, Lunch, Middag
Cuisine pannkakor
Keyword annorlunda pannkakor, apelsinpannkakor, bananpannkakor, pannkakor med apelsin, pannkakor med twist, recept pannkakor
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 8 st
Author Elina och Micke

Ingredients

Pannkakor

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 3 st ägg
  • 1 msk zest från en apelsin
  • 2 ½ msk smör
  • smör till stekning

Apelsincurd

  • 2 st apelsiner
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl florsocker
  • ca 3 msk maizena
  • 25 g rumsvarmt smör

Till servering

  • vispgrädde

Instructions

Pannkakor

  • Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet.
  • Vispa ner salt, resten av mjölken, ägg och apelsinzest.
  • Låt pannkakssmeten svälla i ca 10 minuter.
  • Smält smöret och och vispa ner det i pannkakssmeten
  • Grädda tunna pannkakor tills de fått fin gyllene färg på bägge sidor.

Apelsincurd

  • Pressa ur alla saft från apelsinerna.
  • Lägg florsocker och 2 msk maizena i en kastrull.
  • Häll över apelsinsaft och citronsaft.
  • Lägg kastrullen på spisen och koka upp samtidigt som du vispar hela tiden. Sänk värmen när det kokar. Curden ska tjockna. Är kurden för lös blanda ut 1 msk maizena med vatten och vispa ner i såsen. När såsen tjocknat ta från värmen och vispa ner smöret. Curden ska vara ganska tjock och glansig.
  • Servera tillsammans med pannkakorna och en klick grädde.
css.php