Apelsinpannkakor
Härliga apelsinpannkakor som serveras tillsammans med en apelsincurd.
Apelsinpannkakor
Härliga apelsinpannkakor som serveras med en apelsincurd.
Servings 8 st
Ingredients
Pannkakor
- 2 ½ dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- ½ tsk salt
- 3 st ägg
- 1 msk zest från en apelsin
- 2 ½ msk smör
- smör till stekning
Apelsincurd
- 2 st apelsiner
- 2 msk citronsaft
- 1 dl florsocker
- ca 3 msk maizena
- 25 g rumsvarmt smör
Till servering
- vispgrädde
Instructions
Pannkakor
- Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet.
- Vispa ner salt, resten av mjölken, ägg och apelsinzest.
- Låt pannkakssmeten svälla i ca 10 minuter.
- Smält smöret och och vispa ner det i pannkakssmeten
- Grädda tunna pannkakor tills de fått fin gyllene färg på bägge sidor.
Apelsincurd
- Pressa ur alla saft från apelsinerna.
- Lägg florsocker och 2 msk maizena i en kastrull.
- Häll över apelsinsaft och citronsaft.
- Lägg kastrullen på spisen och koka upp samtidigt som du vispar hela tiden. Sänk värmen när det kokar. Curden ska tjockna. Är kurden för lös blanda ut 1 msk maizena med vatten och vispa ner i såsen. När såsen tjocknat ta från värmen och vispa ner smöret. Curden ska vara ganska tjock och glansig.
- Servera tillsammans med pannkakorna och en klick grädde.
Senaste kommentarer