Rostbröd med rågmjöl

Rostbröd med rågmjöl

Rostbröd med rågmjöl Riktigt gott rostbröd som blir perfekt när man rostar det i brödrosten. Detta bröd innehåller finmalet rågmjöl. Vi personligen gillar rostbröd som är lite grövre än det bröd som endast är gjort på vetemjöl. Ett grövre mjöl som rågmjöl ger både fin...

Langos

Langos

Langos Langos äter vi oftast på marknad för att det är så gott. Men att göra langos hemma är inte så svårt. Det tar lite tid då degen ska jäsa och det tar en bra stund att fritera. Men riktigt gott blir det! Vi gillar att ha extra mycket potatis i vår langosdeg. Den...

Ostmunkar

Ostmunkar

Ostmunkar Munkar med ost och de är riktigt goda. Oftast äter man söta munkar men att göra munkar med smaker som inte är söta går toppen bra det också. Dessa ostmunkar är ett bevis på det. Skillnaden är att munkdegen innehåller ost och mindre socker. Ostmunkar Munkar...

Frallor med kvarg

Frallor med kvarg

Frallor med kvargEnkla och goda bröd som innehåller kvarg och havregryn. De här blir luftiga och mjuka. Passar perfekt till frukost och mellanmål. Frallor med kvarg Luftiga och mjuka. Passar perfekt till frukost och mellanmål.  50 g jäst 50 g smör 2 ½ dl mjölk 1 ½ dl...

Småfranska

Småfranska

Småfranska Enkla och riktigt goda småfranska.Perfekta frukostmackan, till soppan eller som ett gott hembakat mellanmål. Annons: Småfranska Enkla och riktigt goda smörfrallor 25 g jäst 75 g smör 3 dl mjölk 1 st ägg 1 tsk salt 2 msk strösocker 550 (ca 8 ½ dl) g vetemjöl...

Tekakor med rågmjöl

Tekakor med rågmjöl

Tekakor med rågmjöl Tekakor är ju riktigt gott! Det är ett av våra favoritbröd som vi älskar att äta med endast smör och ost på. Riktigt goda blir de också om man blanda ner rågmjöl, de blir mer matigare och mättande. Önskar du ett recept på tekakor utan rågmjöl?...

Saffransbullar med apelsin och vanilj

Saffransbullar med apelsin och vanilj

Riktigt goda saffransbullar med apelsin och vanilj. Saffran och apelsin är en bra kombination eftersom smakerna gifter sig väl med varandra. Saffransbullar med apelsin och vanilj Riktigt goda saffransbullar med apelsin och vanilj. Goda smaker som fungerar bra...

Saffransbullar med hallon och mandelmassa

Saffransbullar med hallon och mandelmassa

Saffransbullar med hallon och mandelmassa Saffran och hallon är en kombination som vi tycker om mycket. Dessa bullar är ljuvligt goda och innehåller just det saffran och hallon men även mandelmassa. Saffransbullar med hallon och mandelmassa Ljuvigt goda saffransbullar...

Engelska Muffins

Engelska Muffins

Engelska muffinsEtt gott, platt runt bröd som steks i gjutjärnspanna och inte i ugnen.Passar perfekt till ägg benedict, att rosta i brödrosten eller lägga på vilket pålägg du än önskar. https://youtu.be/IwlNqp3hi_s Engelska Muffins Ett platt runt bröd som steks i...

Rullbröd med soltorkad tomat och oliver

Rullbröd med soltorkad tomat och oliver

Namn Det är är ett perfekt bröd till en god soppa eller till middagsbjudningen när man får hem gäster! Fyllningen vi har till detta bröd är färskost, soltorkade tomater, mozzarella och oliver men det går att variera med olika smak på färskosten Rullbröd med soltorkad...

Tekakor

Tekakor

Tekakor 16 st 50 g jäst 100 g smör 2 1/2 dl mjölk 2 1/2 dl vatten 3 msk strösocker 2 tsk salt 1 ägg ca 11-12 dl vetemjöl special Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och vatten och kontrollera gärna tempen med en termometer. Vätskan ska...

Långfranska

Långfranska

Långfranska En riktigt god långfranska. Vi kryddar vår långfranska med brödkryddor för att ge brödet mer smak. Vill man inte ha brödkryddor går det bra att utesluta. 2 st limpor Ugnstemperatur: 200 grader 50 g jäst 50 g smör 2 1/2 dl vatten2 1/2 dl mjölk2 tsk salt 2...

Rosa berlinermunkar

Rosa berlinermunkar

Rosa berlinermunkar Rosa berlinermunkar är vanligt i Finland. Jag (Elina) har ätit denna typ av munk genom de åren när man spenderat tid i Finland på sommaren eller på båten när man är på väg till eller hem från Finland. Just dessa är fyllda med hallonsylt och täckta...

Luftiga vallmofrallor

Luftiga vallmofrallor

Luftiga vallmofrallor Goda och härligt luftiga vallmofrallor 12 st frallor Tid: ca 2 timmar Ugnstemperatur: 225 grader 50 g färsk jäst 2 1/2 dl vatten 2 1/2 dl mjölk 1/2 dl matolja 2 tsk salt 1 ägg 1/2 dl sirap ca 12 dl vetemjöl special Topping vatten till pensling...

Kristallbullar eller sockerbullar med vanilj

Kristallbullar eller sockerbullar med vanilj

Kristallbullar eller sockerbullar med vaniljJag (Elina) är van med att sockerbullar med vanilj heter kristallbullar eftersom i Finland kallas just sockerbullar med vanilj för kristallbullar. 20 bullar Tid: över 2 timmar 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 1 dl strösocker 1 ägg 1...

Vörtfrallor

Vörtfrallor

Vörtfrallor 24 st bröd Tid: över 2 timmar Ugnstemperatur: 250 grader 1 pkt jäst (50 g)1 flaska mörk/fyllig öl (33 cl)1 flaska bryggarmust eller julmust (33 cl) 100 g rumsvarmt smör 2 tsk salt1 paket vörtmix 1 dl brödsirap 5 dl vetemjöl ca 12 dl rågsikt ev. russin...

Pepparkaksmunkar

Pepparkaksmunkar

PepparkaksmunkarGoda julmunkar med smak av pepparkaka. ca 20 st munkar 25 g jäst2 1/2 dl mjölk1 dl strösocker1 nypa salt2 msk pepparkakskrydda1 ägg7-8 dl vetemjöl100 g rumsvarmt smör1 l olja till fritering Att rulla munkarna iRulla munkarna i en blandning enligt...

Ostfrallor

Ostfrallor

Ostfrallor Ostfrallor är ju så himla gott. Det är ett av Mickes favoritbröd att äta och gärna till frukost. Såklart har vi därför också tagit fram ett recept på riktigt goda ostfrallor8 st frallorTid: över 60 minuter Ugnstemperatur: 225 grader 25 g jäst 3 dl...

Korvapuustit (finska kanelbullar)

Korvapuustit (finska kanelbullar)

Korvapuustit ca 30 bullar Tid: över 60 minuter Ugnstemperatur: 225 grader 50 g jäst 5 dl mjölk 2 ägg 2 dl strösocker2 tsk salt 1 msk stötta kardemummakärnor 200 g rumsvarmt smörca 900 g vetemjöl (ca 14 dl) Fyllning 150 g rumsvarmt smör strösocker kanel Pensling 1 ägg...

Nattjästa vete- och durumfrallor

Nattjästa vete- och durumfrallor

Nattjästa vete- och durumfrallor ca 6-8 st frallor 25 g jäst 3 dl ljummet vatten 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 tsk strösocker 5 dl vetemjöl 2 dl durumvete 1 ägg till pensling vallmofrön till topping (valfritt) Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med vatten och...

Morotsbröd med havre

Morotsbröd med havre

Morotsbröd med havre 10 bullarTid: ca 2 timmar Ugnstemperatur 225 grader 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 1 tsk strösocker 1 tsk malen kanel 1/2 tsk salt 50 g rumsvarmt smör 7 dl vetemjöl 1 dl havregryn2 dl grovriven morot 1 ägg till pensling 1/2 dl havregryn som topping...

Pumpabröd

Pumpabröd

16 små bröd eller 4 st baguetter. 1/4 pkt jäst1 msk rapsolja6 dl kallt vatten1 1/2 tsk salt2 dl grovrivet kött av matpumpa1/2 tsk hel kummin1 dl pumpakärnor13-15 dl vetemjölhel kummin att strö överev. flingsalt att strö över Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten...

Jästbröd

Jästbröd

Jästbrödca 20 st brödTid över 60 minuter Fördeg 30 g jäst 1/2 l vatten2 msk brödsirap360 g (ca 6 dl) jästbrödsvetemjöl (se bild nedan) Deg2 tsk salt30 g rapsoljaca 500 g (ca 8 dl) jästbrödsvetemjöl Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt. Häll på liten mängd...

Hot cross buns med tranbär

Hot cross buns med tranbär

Hot cross buns med tranbär12 st bullarTillagningstid över 120 minuterUgnstemperatur 225 grader 3 dl mjölk (röd)30 g jäst för söta degar1 dl strösocker1 tsk salt1 tsk kanel1 krm malen ingefära1 msk rivet skal från citron1 ägg50 g rumsvarmt smör8-9 dl vetemjöl1 dl...

Naanbröd

Naanbröd

Naanbröd4 portionerTillagningstid ca 60 minuter 2 tsk torrjäst 2 msk strösocker1 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)1/2 dl yoghurt med 10% fetthalt1/2 tsk salt2 msk smält smörca 4 dl vetemjöl Pensling och eventuell toppingsmält smör eller smält vitlökssmörhackad...

Twix-semlor

Twix-semlor

Twix-semlor2 st 2 semmelbullar (recept på semmelbullar klicka här)2 Twix xtra50 g mörk- eller mjölkchokladvispad grädde Skär av ett lock på varje bulle och gröp en grop i varje bulle.  Skär bort colan på twixen och smält över ett vattenbad. Fyll bullarna med smält...

Semlor

Semlor

Semlor, 10 stTillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 225 grader Bulldeg 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 1 ägg1 dl socker1/2 tsk salt1 tsk malen kardemumma100 g rumsvarmt smör7-8 dl vetemjöl Pensling 1 ägg Fyllning 100-150 g mandelmassa 2 1/2 - 3 msk mjölk Garnering ca 2...

Kvargfrallor

Kvargfrallor

Kvargfrallor12 st bullar Tillagningstid över 60 minuterUgnstemperatur 225 grader 250 g naturell kvarg 2 1/2 dl lättmjölk 1 pkt (50 g) jäst2 msk brödsirap 1 1/2 tsk salt 3 dl havregryn 3 dl dinkelmjöl fullkorn 4-5 dl vetemjöl 1/2 dl rapsolja Värm mjölk och kvarg...

css.php