Rabarberbullar
Goda sommarbullar som fylls med en rabarbersylt. Bullarna i detta recept har vi fyllt med våran rabarbersylt med jordgubbar. Vill man inte koka sin egen sylt går det bra att använda köpt sylt.

Klicka här för att komma till vårt sylt recept.

Print

Rabarberbulllar

Goda sommarbullar som fylls med rabarbersylt.
Course Fika, sommarbullar
Cuisine bakning, bullar
Keyword bullar med rabarber, bullar med rabarber recept, bullar med rabarbersylt, bullar med sylt, bullar med sylt recept, sommarbullar, sommarbullar recept
Prep Time 2 hours
Cook Time 30 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk nymortlad kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 125 g rumsvarmt smör
  • ca 13 dl vetemjöl

Fyllning

  • ca 3 dl rabarbersylt

Pensling

  • 1 st ägg
  • pärlsocker

Instructions

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölk till 37 grader. Häll över jästen och rör om till jästen lösts upp.
  • Tillsätt strösocker, kardemumma och salt.
  • Tillsätt smöret och häll ner lite av mjölet i taget. Arbeta degen med köksassistent i ca 10 minuter eller dubbla tiden för hand.
  • Täck över degen och låta jäsa i 30 minuter.
  • Knåda degen lätt över ett mjölat bord.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel 60×40 cm
  • Bred ett tunt lager av sylt på degen.
  • Rulla ihop långsida mot långsida och skär degen i ca 25 bitar.
  • Lägg bullarna i bullformar. Täck över och låt jäsa 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  • Ställ bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  • Ta ut ur ugnen, lägg över bullarna på ett galler och låt svalna.
css.php