Rabarberbullar
Goda sommarbullar som fylls med en rabarbersylt. Bullarna i detta recept har vi fyllt med våran rabarbersylt med jordgubbar. Vill man inte koka sin egen sylt går det bra att använda köpt sylt.
Klicka här för att komma till vårt sylt recept.
Rabarberbulllar
Goda sommarbullar som fylls med rabarbersylt.
Ingredients
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 1 dl strösocker
- 2 tsk nymortlad kardemumma
- ½ tsk salt
- 125 g rumsvarmt smör
- ca 13 dl vetemjöl
Fyllning
- ca 3 dl rabarbersylt
Pensling
- 1 st ägg
- pärlsocker
Instructions
- Smula jästen i en bunke.
- Värm mjölk till 37 grader. Häll över jästen och rör om till jästen lösts upp.
- Tillsätt strösocker, kardemumma och salt.
- Tillsätt smöret och häll ner lite av mjölet i taget. Arbeta degen med köksassistent i ca 10 minuter eller dubbla tiden för hand.
- Täck över degen och låta jäsa i 30 minuter.
- Knåda degen lätt över ett mjölat bord.
- Kavla ut degen till en stor rektangel 60×40 cm
- Bred ett tunt lager av sylt på degen.
- Rulla ihop långsida mot långsida och skär degen i ca 25 bitar.
- Lägg bullarna i bullformar. Täck över och låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Ställ bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut ur ugnen, lägg över bullarna på ett galler och låt svalna.
Senaste kommentarer