Steak sandwich på entrecôte
Det här är en riktigt god och lyxig stek sandwich. Den här mackan innehåller entrecôte, surdegsbaguette, lök, röd paprika, lite hetta från jalapeño och smält pepper jack ost på toppen. Mackans rundas av med en krämig sås med majonnäs, chilisås, vitlök och worcestersås.

Steak sandwich på entrecôte
En riktigt god macka.
Servings 2 mackor
Ingredienser
- 2 skivor entrecote
- ½ msk neutral olja
- salt
- 2 bitar av baguette gärna surdeg
- 1 st gul lök
- 1 liten röd paprika
- ½ st jalapeño
- smör till stekning
- 2 skivor pepper jack ost eller annan valfri ost
Sås
- ½ dl majonnäs
- 2-3 msk chilisås
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- vitlökspulver
- några droppar av worcestersås
Instruktioner
- Lägg köttet i frysen i ca 30 minuter. Detta för att det ska bli enklare att skiva tunna skivor.
- Skär lök och paprika i bitar. Hacka jalapeño i mindre bitar. Ställ åt sidan.
- Blanda samman alla ingredienser för såsen.
- Dela på brödet.
- Skiva köttet i tunna skivor.
- Lägg köttet i en bunke och ringla på olja och strö över salt och peppar. Blanda samman.
- Hetta upp en stekhäll eller stekpanna.
- Rosta bröden lite lätt på stekhällen/pannan. Gärna med smör. Plocka ur brödet och ställ åt sidan.
- Tillsätt smör i pannan och stek löken i några minuter.
- Tillsätt paprika och jalapeño i pannan och stek ytterligare några minuter.
- Skjut grönsakerna åt sidan eller plocka ur pannan.
- Tillsätt köttet i pannan och låt steka tills den fått stekyta. Vänd på köttet och blanda samman med grönsakerna.
- Sänk värmen och dela upp innehållet i två högar. Toppa högarna med ost och låt osten smälta något.
- Bred brödhalvorna med sås och toppa med köttet.
Senaste kommentarer