Lövbiffsgryta med skogens guld
Smarrig lövbiffsgryta med skogens guld (kantareller). Enkel att laga och passar perfekt till vardags men även till helgen.
Att tänka på när man tillagar lövbiff är inte övertillaga köttet för lövbiff är tunt skuret kött och tillagningstiden är kort. Övertillagar man lövbiff blir den lätt torr och seg.

Skriv ut

Lövbiffsgryta med skogens guld

Smarrig gryta med lövbiff och kantareller.
Måltid helgmiddag, Middag, vardagsmat
Kök gryta, helgmat, köttgryta, vardagsamt
Keyword enkel gryta med lövbiff, köttgryta med kantareller, lövbiffsgryta, lövbiffsgryta med kantareller, lövbiffsgryta recept, recept på gryta med lövbiff
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 1 st gul lök
  • 150-200 g gula kantareller
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ½ dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka hackad bladpersilja
  • olja eller smör till stekning

Till servering

  • ris
  • saltgurka

Instruktioner

  • Skär lövbiff i centimeterbreda strimlor.
  • Skala och hacka löken. 
  •  Skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar.
  • Hetta upp en panna med olja/smör och bryn lövbiffen i omgångar tills den börjar få färg. Plocka ur köttet ur pannan och ställ åt sidan.
  • I samma panna lägg i kantarellerna och stek tills all vätska försvunnit. När vätskan försvunnit tillsätt en klick smör och lägg i löken. Stek i någon minut.
  • Tillsätt timjan och tomatpuré. Stek ca 1 minut. Tillsätt fond, soja, creme fraiche och grädde. Koka upp och sänk temperaturen. Lägg köttet i pannan och rör om. Låt grytan puttra på medelvärme i några minuter.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Strö över persilja innan servering.
  • Servera gärna med ris och saltgurka.
css.php